Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca primul-ministru decide ce guvern conduce, insa nu oricine i se opune acestuia trebuie sa devina indezirabil, referirea sa avand legatura cu posibila demitere a ministrului administratiei si internelor.
Potrivit lui Bolcas, ministrul Vasile Blaga s-a opus, intr-adevar, amanarii alegerilor pentru PE, ceea ce insa nu ar trebui sa insemne ca acesta trebuie sa devina, automat, indezirabil in guvern. Pe de alta parte, acesta a reusit sa atraga reprosurile colegilor din PD, dupa ce a pus imediat in aplicare ordonanta de amanare a alegerilor, a subliniat Bolcas. Totodata, vicepresedintele PRM a facut referire si la acuzele pe care procurorul Santion i le-a adus lui Blaga si care ar putea fi folosite drept pretext pentru demiterea acestuia. Pe de alta parte, Bolcas a apreciat ca in Romania coexista trei guverne - unul liberal, unul al PD si unul al UDMR, ceea ce genereaza o criza profunda. Potrivit lui Bolcas, primul astfel de guvern despre care se poate vorbi este unul cu "tenta liberala" care a reusit sa isi impuna masurile liberale pe care PRM le-a criticat precum cota unica de impozitare si retrocedarile "bezmetice" care au provocat pierderi uriase pentru patrimoniul tarii.

Cel de-al doilea guvern- in viziune PRM- care exista concomitent, este unul al PD care actioneaza la sugestiile primite de la Cotroceni si care incearca sa impuna un regim politienesc prin ministrul justitiei, Monica Macovei. Totodata, mai exista un executiv al UDMR care se exprima in acte oficiale sub antet in limba maghiara sau intocmeste acte in limba maghiara. Presa a relatat ca la intalnirea de luni seara a Aliantei, Tariceanu l-ar fi amenintat, din nou, pe Vasile Blaga cu demiterea si ca
l-ar fi intrebat de ce s-a prezentat la reuniunea de la Palatul Victoria, insa PD a infirmat aceasta informatie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.