Sustinerea premierului Tariceanu in schimbul pastrarii ministrilor Macovei si Blaga in Executiv. Acesta este compromisul propus de catre democrati. Liberalii insa spun ca cei doi ministri trebuie sa paraseasca Guvernul.

"L-am avertizat pe primul-ministru inca de saptamana trecuta ca nu are nicio sansa in incercarea de a scoate PD de la guvernare ministru cu ministru. Primul-ministru trebuie sa fie foarte clar si explicit: ori cu PD in integralitate la guvernare, ori fara PD la guvernare si sa oficializeze relatia cu PSD", a declarat, ieri, Emil Boc.
El a adaugat ca, in cazul in care liberalii ii mai "ataca" pe ministrii democrati, "PD isi rezerva dreptul sa ia in calcul si posibilitatea retragerii sprijinului politic pentru primul-ministru". Principalul repros adus de catre premierul Tariceanu ministrilor democrati a privit nerespectarea solidaritatii in cadrul Executivului. Liderul democratilor a gasit insa o explicatie. "Premierul conduce Guvernul respectand atributiile ce le revin ministrilor. Deci solidaritatea invocata poate aparea daca esti parte la o decizie, dar nu la una care ti s-a impus", a precizat Emil Boc.

Liberalii, in schimb, anunta ca demiterea ministrilor de Interne si Justitie este iminenta.Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a anuntat, ieri, ca premierul Tariceanu a avut o discutie "transanta" cu Vasile Blaga si Monica Macovei si ca asteapta o hotarare.

"In ceea ce priveste raporturile cu PD, premierul are toata sustinerea PNL sa ia decizii ferme in privinta ministrilor care nu doresc sa se supuna principiului solidaritatii guvernamentale", a adaugat Antonescu. Intrebat care ar putea fi decizia in cazul celor doi ministri PD, el a spus ca se impune demisia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.