Prefectul judetului Iasi, Radu Prisecariu, este convins ca telefonul de la birou ii este ascultat, dupa ce a descoperit ascuns in perete un panou telefonic nesigilat.

Prisecariu a solicitat imediat o ancheta Serviciului de Telecomunicatii Speciale in acest caz. "Marea intrebare este daca de la aceste fire se puteau urmari, asculta si intercepta telefoanele din Prefectura Iasi", a declarat prefectul. Camuflata de un dulap, consola telefonica nesigilata a fost descoperita in biroul functionarilor Corpului de Control al Prefecturii.

"In urma cu citeva saptamini, am deschis usile bibliotecii si am vazut instalatia de telefonie. L-am intrebat pe domnul Lebada, seful administrativ. Mi-a zis ca sint cablajele de la fosta centrala telefonica, dezafectata. Am intrebat pe domnii de la telefonie daca au idee ce inseamna instalatia de aici. Si a zis ca poate fi si o instalatie de la care sa se poata asculta oricare telefon, daca sint facute legaturile corect", a declarat Tamara Cudelcu, functionara in Prefectura Iasi.

Prefectul s-a suparat cind a aflat despre existenta panoului din biroul aflat la citiva metri de cabinetul sau. "Cel mai grav este faptul ca eu nu am fost informat despre acest panou si despre modul in care se afla in acest moment. Este posibil sa-mi fi fost interceptate convorbirile, orice e posibil, in ziua de azi orice e posibil", a spus Prisecariu.

La solicitarea prefectului, un angajat al STS a studiat cu atentie panoul telefonic. "Nisa telefonica de interior este o instalatie de unde se repartizeaza distributia de telefonie intr-o cladire. Nu cunosc care sint racordurile de aici, asa ca nu pot sa spun daca s-au ascultat telefoane de aici sau nu", a declarat lt-col. Adrian Statache.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.