Nici nu a aparut bine si partidul lui Ciuhandu risca deja sa ramina fara numele pe care si l-a ales, pentru ca s-au gasit altii care sa inregistreze denumirea de PPCD la tribunal.

Partidul sindicatelor, PBND, si niste fosti aliati dezamagiti ai PNTCD ar putea fi piedica din calea polului lui Ciuhandu. Pe 28 februarie, PCD (Partidul Crestin Democrat) impreuna cu PBND au depus la tribunal documente privind formarea aliantei Polul Popular Crestin Democrat (PPCD). Termenul de legalizare este 17 martie a.c. Daca instanta va da un raspuns favorabil celor doua formatiuni, atunci taranistii, care tocmai au fuzionat cu URR, ar putea sa-si piarda dreptul de a se inregistra cu noul nume pe care si l-au ales, PPCD (PNTCD).

Razbunarea

Presedintele PCD Silviu Popa isi ia astfel revansa fata de PNTCD, cu care, initial, trebuia sa fuzioneze, alaturi de URR. Ruptura s-a produs din orgoliu, dupa ce Popa a descoperit ca, pe protocolul de fuziune, PCD ar fi urmat sa fie trecut intr-o anexa si nu alaturi de PNTCD si URR.

Suparat sa fie privit ca o cantitate neglijabila, acesta s-a retras pe tusa. Acolo a dat peste parlamentarii PBND, si ei suparati pe taranisti. Acestia, intrati in parlament pe listele PRM, se aratau interesati sa se inscrie in noul partid popular format in jurul PNTCD. Declaratiile lui Ciuhandu, care a strimbat din nas fata de cooperarea lor cu PRM, i-au facut pe parlamentarii sindicalisti sa se reorienteze si ei. Ca urmare, PCD si sindicalistii au pus la cale o alianta politica, al carei nume confisca in totalitate initialele dorite de taranisti: PPCD.

Taranistii lui Emil?

Pe taranisti ii asteapta o concurenta acerba pe culoarul popular. Conform unor surse bine informate, nemultumitii de deciziile luate la ultimul congres al PNTCD au demarat deja procedurile de resuscitare a "defunctului" PNT (grupare dizidenta desprinsa in 1991 din PNTCD). Mai mult, la inceputul lunii mai, se va constitui un alt pol popular format din AP, PCD, PNDC. Conform unor surse, aici va veni si "renascutul" PNT si, in functie de negocieri, si PBND. Ultimul pas il va reprezenta comasarea tuturor intr-un singur partid politic, care il va concura serios pe cel condus de Gheorghe Ciuhandu.

Piedone, partial crestin-democrat

Tabloul framintarilor de pe partea dreapta a spectrului politic este completat de aparitia unui personaj inedit: Cristian Popescu - Piedone. Acesta s-a inscris, ieri in PBND, din partea caruia va candida la alegerile din 3 aprilie, pentru postul de primar general al Bucurestiului. Paradoxal, Piedone ajunge astfel cu un picior in crestin-democratie, data fiind alianta sindicalisto-populara botezata PPCD. Desi sint tovarasi de alianta, sindicalistii nu au binevoit sa-i anunte si pe cei de la PCD despre noua lor achizitie. Luat prin surprindere, Silviu Popa a declarat ca nu se supara pe PBND. "Alianta ramine in picioare, dar nu vom sustine un PSD-ist mascat", a spus Popa. Piedone nu este singurul socialist ajuns in spatiul crestin-democrat. Pe 15 aprilie a.c., PCD va absorbi PND (Partidul Noua Democratie), condus de Marian Enache, fost membru PDSR, ApR si fost consilier al lui Ion Iliescu.

Popularii spera ca acesta va fi, pina la acea data, secretarul general al Camerei Deputatilor, la propunerea lui Adrian Nastase, ceea ce face ca drumurile popularilor sa se incheie paradoxal in preajma PSD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.