Presedintele Partidului Romania Mare, senatorul Corneliu Vadim Tudor, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca va sprijini initierea unei motiuni de cenzura impotriva cabinetului Tariceanu, aceasta numai daca vor exista rezultate certe care sa decurga din aceasta actiune politica.
"Daca pretul pentru a scapa de gangsterii din acest Guvern este o motiune de cenzura, atunci eu voi semna primul. Tariceanu si Basescu au venit la putere impreuna si impreuna trebuie sa plece", a incheiat C.V. Tudor saptamanala conferinta de presa. Liderul PRM a spus ca nu trebuie sa citeasca Raportul privind activitatea celor doi ani de guvernare, care i-a fost transmis de la Cabinetul premierului si in care se afirma ca s-au respectat obiectivele Programului de guvernare al Aliantei, ca sa isi spuna opinia despre acesta: "Ce lucruri bune a facut acest Guvern? Cresterea preturilor, retrocedarile barbare si economia care merge prost? Il rog pe premierul Tariceanu sa nu imi mai transmita asemenea minciuni", a afirmat liderul PRM, nominalizandu-i pe cativa dintre ministri - Sulfina Barbu, Radu Berceanu, Sorin Frunzaverde, Adrian Iorgulescu si Gheorghe Barbu - care, in opinia sa, "nu au ce cauta in aceste functii". Intrebat cum va reactiona la solicitarea Consiliului de Onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei", de a-si cere scuze, in mod public, celorlalti Cavaleri ai Ordinului "pentru comportamentul nedemn de un purtator al decoratiei Ordinului National Steaua Romaniei, adresata, pe 8 februarie, de catre Mircea Dinescu, Radu Filipescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Oisteanu, Stelian Tanase, C.V.

Tudor a tinut sa precizeze ca decoratia i-a fost acordata prin Decretul nr. 1109/2004 de catre fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, pentru merite deosebite aduse prin contributia la buna desfasurare a procesului de aderare a Romaniei la UE, nu o va inapoia si nici nu isi va cere scuze pentru fapte pe care nu le-a facut. "Am fost acuzat pentru aparitia unui material in revista "Romania Mare" insa, presa este libera si nu raspund pentru opiniile politice ale unui profesor universitar, in speta, Ion Coja, care semneaza in paginile unei reviste", a mai spus C.V. Tudor. Presedintele PRM s-a referit si la afirmatiile europarlamentarul Mircea Cosea, aparute in presa in ultimele zile, pe care le-a considerat jignitoare la adresa partidului pe care il conduce. "Cosea este un individ lipsit de caracter si un nebun de legat deoarece a declarat presei ca a refuzat categoric sa se inscrie in PRM pentru ca spectacolul politic pe care il face pe scena romaneasca ii confera o linie grotesca. In replica, liderul PRM a afirmat ca Mircea Cosea "s-a milogit" timp de doua luni sa fie acceptat in Partidul Romania Mare, "in speranta ca va prinde un loc pe listele europarlamentare" ale acestui partid, insa a fost refuzat. "Nu sunt dator sa primesc in partid ceea ce altii arunca la gunoi, iar PRM nu este trambulina sau pasaport catre Parlamentul European pentru toti cei ce nu-si mai gasesc numele pe o lista sau locul intr-un partid", a mai subliniat C.V. Tudor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.