Vlad Hogea, vicepresedintele Partidului Noua Generatie – Crestin Democrat, a spus despre decizia de amanare a europarlamentarelor ca este un joc politicianist al premierului care spera ca prin perdeaua de fum a alegerilor parlamentare, sa ascunda intentiile sale reale si anume, excluderea ministrilor PD din cabinetul Tariceanu.

"Acesta este scopul real al premierului si el va fi devoalat in urmatoarele zile. Sunt presiuni asupra componentilor Guvernului Romaniei, membri ai Partidului Democrat, iar acestea sunt din ce in ce mai mari - a se vedea cazurile ministrilor Blaga si Macovei care au fost fortati luni sa semneze decizia de amanare a alegerilor dar, spre cinstea lor, nu au facut-o". Hogea crede ca "pe termen mediu si lung, aceasta coalitie (PNL, PSD, PRM, PC) va avea numai de pierdut pentru ca este o alianta conjuncturala, o alianta al carui unic scop este pastrarea lui Calin Popescu Tariceanu in functia de premier de paie, al unei majoritati parlamentare si guvernamentale incropite si respectiv, pentru cele asa-zise partide de opozitie (PSD, PRM, PC). Frica imensa de un scrutin popular si europarlamentar, le face evident sa actioneze pentru amanarea scrutinului. Vom vedea cum se termina toata povestea. Cred ca o asemenea decizie este o fortare a lucrurilor, mai ales ca este o decizie importanta, luata in parcurgerea unor etape. Iar aceste etape devin acum lipsite de sens. Nu sunt temeiuri juridice si nici motive care tin de contextul politic pentru amanarea alegerilor europarlamentare.

PNG-ul este pregatit iar amanarea nu face decat sa sporeasca increderea cetatenilor in partidul nostru iar mesajul acestuia este mai bine perceput. Pana in toamna, cu o crestere in sondaje de 1% pe luna, PNG -ul va ajunge la 20-25%, mai ales ca suntem singurul partid care nu a intrat in jocurile acestea marunte si cred ca electoratul a apreciat acest lucru. In loc sa trimitem acum, in mai, 5 sau 6 europarlamentari, vom trimite, probabil, 7 sau 8 in octombrie", a mai spus vicepresedintele PNG-CD. Referitor la o posibila aderare a partidului la familia populara europeana, Vlad Hogea a declarat ca acest lucru se va intampla numai dupa ce PNG-CD va obtine un rezultat bun in alegerile pentru Parlamentul European si dupa ce se va demonstra, prin voturile cetatenilor Romaniei, care este forta reala a partidului lui Gigi Becali.

Problema aderarii la Partidul Popular European se va pune, a afirmat liderul PNG, aceasta si pentru ca, "doctrina noastra si drumurile noastre vor duce catre Partidul Popular European, insa, noi nu vom negocia in genunchi, asa cum au facut alte partide pentru inrolarea intr-un grup european sau altul. Asteptam sa fim contactati, dupa ce Europa va vedea forta noastra". Hogea a spus despre comisia de ancheta a presedintelui ca "este o caricatura sinistra, o mascarada iar conform Constitutiei, nu poate o comisie parlamentara sa il ancheteze pe presedinte privind asa-zisele fapte penale ale sale, prin urmare, ceea ce se intampla este un abuz grav. In al doilea rind, prezenta lui Dan Voiculescu, seful unui partid minuscul, care nu a intrat nici in Parlament pe propriile picioare, in fruntea acestei comisii, dezonoreaza un asemenea demers, care este sortit esecului si scade pana la minimum credibilitatea respectivei comisii". Despre votul uninominal, Vlad Hogea a spus ca "trebuie sa vedem proiectul exact. Pana la ora actuala, nu stim daca este vorba de un sistem majoritar uninominal sau de un sistem proportional uninominal".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.