Presedintele UPSC, senatorul Ioan Talpes a declarat, referitor la decizia premierului de amanare a alegerilor europarlamentare: “Sunt convins ca aceasta decizie de amanare este generata de cei care au si propus-o si o sustin in continuare (PNL, PSD, PRM, PC), dar care nu vor fi in stare sa obtina rezultatele pe care le doresc prin aceasta amanare pana in toamna”.
Intrebat daca UPSC castiga in vreun fel din aceasta amanare, Talpes a spus: "Noi avem de castigat prin amanare dar optam, totusi, pentru desfasurarea alegerilor la momentul la care au fost fixate. Consideram ca a respecta un termen este mai important decat un avantaj, oricare ar fi acela; mai ales in conditiile actuale ale Romaniei, in care asistam la un proces de decribilizare a cuvantului, a institutiilor statului, si a tuturor actiunilor la care participa institutiile statului prin principalii reprezentanti". Intrebat cum comenteaza afirmatiile presedintelui de luni seara, de la Palatul Cotroceni, Ioan Talpes a declarat ca "aceasta majoritate cauta, cel putin la momentul actual, sa amane alegerile pentru Parlamentul European".

Despre externalizarea politica a uniunii pe care o reprezinta, presedintele acesteia a spus ca exista deja contacte, dar trebuie respectat un program si UPSC este deja integrata in acest program. Despre comisia de ancheta a presedintelui Traian Basescu, Talpes a afirmat ca aceasta comisie nu se poate transforma intr-una de suspendare, pentru ca nu poate fi vorba de suspendare a presedintelui, ci este o comisie de ancheta care, la randul ei, nu poate fi de ancheta, ci poate fi doar o comisie de analiza a acuzatiilor care i se aduc presedintelui, si sa se vada sub ce forma acestea vor putea fi mentionate pentru a fi prezentate Inaltei Curti de Casatie si Justitie. "Ceea ce se vehiculeaza este o aberatie, nu se poate ca aceasta sa fie comisia Parlamentului, pentru ca nu Parlamentul este cel care l-a ales pe presedinte". In privinta votului uninominal, Talpes a declarat ca UPSC este intru totul de acord cu formula votului uninominal.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.