Liderul PLD Valeriu Stoica a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca liberal-democratii au ca obiectiv reconstructia dreptei pe termen lung, proiect in care PD ar fi binevenit.
Acesta a aratat ca PLD a facut deja primul pas in acest sens, insa e nevoia ca fortele de dreapta din Parlament si din afara acestuia sa isi precizeze pozitia, si anume sa spuna ca se afla in opozitie cu coalitia PNL-PSD-PRM-PC. Dupa aceea urmeaza ca partenerii sa fie identificati si sa se demareze negocierile. "Nu vom accepta o formula care sa tina doar un ciclu electoral, o formula efemera care sa se prabuseasca la primul vant politic starnit de oligarhia din Romania", a spus Stoica. Intrebat daca un posibil partener in aceast proiect ar putea fi PD, liberal-democratul a spus: "Este o invitatie, cine doreste sa o faca e binevenit. Ramane ca PD sa analizeze ce doreste sa faca. Ne-am bucura ca PD sa ne fie partener in acest proces". Pe de alta parte, Valeriu Stoica a completat ca este prematur pentru a discuta despre ce formula politica ar fi vorba pentru a nu starni suspiciuni din parte partenerilor.

Acesta a mai spus ca doreste un proiect pe termen lung, nu doar pentru un ciclu electoral, facand referire la constructiile de dreapta de dupa 1990- CDR si Alianta DA, care s-au prabusit "ca in legenda mesterului Manole".Liderul PLD Valeriu Stoica l-a atacat dur, marti, in cadrul unei conferinte de presa, pe primul-ministru Tariceanu, spunand ca "barbatia politica" de care acesta a dat dovada in ultimele saptamani este una falsa. Potrivit lui Stoica, in ultima perioada, premierul Calin Popescu Tariceanu si-a "incordat muschii politici" prin faptul ca a invitat PD sa iasa de la guvernare si prin faptul ca a anuntat amanarea alegerilor pentru PE cu sau fara acordul sefului statului. Liberal-democratul a aratat ca se pot enunta doua motive pentru care sustine ca aceasta "tema a barbatiei" premierului este falsa. "Muschii politici nu sunt ai lui, el e doar o marioneta- nu doar a petroliberalilor, ci si a PSD-PRM-PC".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.