PNL nu pare dispus sa raspunda solicitarii colegilor de alianta. Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a reluat ieri ipoteza ca PD fie respecta decizia premierului, fie se retrage de la guvernare. "Atat eu, cat si colegii mei din PNL ne-am saturat de galagia PD-ului, de conflictele iscate de ei care afecteaza stabilitatea politica a tarii, activitatea institutiilor, a Guvernului, si chiar viata de zi cu zi a romanilor. PD-ul ori revine la un comportament normal si respecta autoritatea premierului, daca nu, sa lase pe altii sa guverneze tara", a declarat Orban.

In ceea ce priveste convocarea sedintei CNC al Aliantei, vicepresedintele liberal a sustinut ca Emil Boc ar fi trebuit sa ia legatura cu presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, si sa nu faca anuntul unei asemenea sedinte intr-o conferinta de presa.

Sambata, Tariceanu a sustinut ca PD trebuie sa fie solidar cu premierul, iar in caz contrar poate sa treaca in opozitie. "Ultima decizie in Guvern apartine primului-ministru. Membrii din Guvern ai PD trebuie sa ia o hotarare: ori sunt solidari cu premierul, ori pot face parte din opozitie", a adaugat liderul PNL.

Potrivit unor surse liberale, citate de Mediafax, liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, i-a spus premierului Tariceanu, in sedinta Delegatiei Permanente de sambata, sa isi asume raspunderea pentru un guvern monocolor care sa functioneze pana in 2008. Conform surselor citate, Crin Antonescu ar fi facut aceasta afirmatie in timp ce liderul partidului, Calin Popescu Tariceanu, le explica membrilor DP ca isi asuma raspunderea ca prim-ministru pentru decizia de amanare a euroalegerilor.
In plus, Tariceanu ar mai fi dezvaluit ca mai multi lideri democrati i-au spus ca, daca amana alegerile pentru PE, PD iese de la guvernare.

PSD vrea sa dea o mana de ajutor PNL

"PSD este gata sa intre in dialog pentru a realiza iesirea din acest blocaj politic si insititutional. (...) Suntem gata sa participam la orice proiect politic care sa scoata Romania din impas", a spus Cristian Diaconescu.

El a adaugat insa ca PSD nu va participa la guvernare alaturi de partide care reprezinta Alianta PNL-PD. Senatorul PSD a mentionat, de asemenea, ca formatiunea sa mentine solicitarea adresata premierului de a prezenta o formula de guvern restructurat in Parlament, dar a aratat ca nu se poate pune problema unui termen limita pe care PSD sa il dea primului-ministru.
De asemenea, PC a declarat in repetate randuri ca va sustine un guvern minoritar, daca PD va iesi de la guvernare. Voiculescu a dat si un ultimatum in acest sens primului ministru, caruia ii cerea ca, pana pe 13 martie, sa ii trimita pe democrati in opozitie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.