Vicepresedintele Senatului, Radu Berceanu (PD) i-a cerut lui Ion Iliescu sa achite facturile de inchiriere a Salii de Marmura a institutiei, unde senatorul PSD a sarbatorit, joi, implinirea a 75 de ani.

Senatorul PD a precizat ca va ridica problema sarbatoririi zilei de nastere a lui Ion Iliescu in Sala de Marmura miercuri, la sedinta Biroului Permanent al Senatului, dand totodata exemplul Camerei Deputatilor, unde este posibila inchirierea unor spatii in astfel de scopuri, dar "pe bani grei".

"Ii urez "La multi ani!" domnului Ion Iliescu si sper sa nu uite sa treaca si pe la casieria Senatului sa plateasca factura de inchiriere a Salii de Marmura", a declarat Berceanu. De asemenea, el a aratat ca, dat fiind faptul ca Iliescu si-a serbat ziua de nastere la Senat, toate cadourile primite a caror valoare depaseste 75 de euro trebuie declarate - conform legii privind controlul averilor demnitarilor - si, daca senatorul PSD doreste sa le pastreze, va trebui sa le rascumpere, altfel ele ramanand in proprietatea institutiei.

Senatorul PSD ,Ion Iliescu le-a oferit colegilor sai senatori, sampanie si piscoturi cu ocazia implinirii varstei de 75 de ani, in cadrul unei reuniuni restranse de grup, care s-a desfasurat cu usile inchise. Senatorii PSD i-au facut cadou lui Iliescu un tablou si un cos mare de trandafiri albi. Iliescu si-a anuntat colegii senatori cu o zi in urma ca joi dimineata isi va serba ziua la Sala de Marmura a Senatului.

VID LEGISLATIV

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a precizat, sambata, prin intermediul purtatorului sau de cuvant, Andrei Alexandru, ca situatii in care un senator sa fie sarbatorit in interiorul grupului parlamentar, de catre colegii sai, au existat si in trecut, fara sa existe insa obiectii din partea cuiva. "Pe de alta parte, domnul Berceanu poate veni cu o initiativa legislativa care sa reglementeze astfel de situatii, fiindca exista un vid legislativ la acest capitol", a adaugat Alexandru. In privinta cadoului primit de Ion Iliescu din partea colegilor de partid cu ocazia zilei de nastere, Andrei Alexandru a precizat ca acesta nu se incadreaza in cadourile de protocol. "Prin urmare, este o confuzie nedorita", a apreciat el.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.