Intr-un interviu acordat „Cotidianului“, Gigi Becali spune ca daca nu ia 25% la europarlamentare si nu cistiga presedintia cu 80%, se retrage la oi si isi face o banca. Banca Becali.

Domnule Gigi Becali, vreti sa ajungeti presedintele Romaniei?

Da.

De ce?

Pentru ca sint cel mai puternic barbat din tara asta si e normal ca cel mai puternic om sa conduca tara. Am o obligatie sfinta. Daca sint cel mai puternic, trebuie sa fiu si numarul unu.

De ce credeti ca sinteti cel mai puternic? Pentru ca aveti bani sau pentru ca aveti forta?

Combinat. Banii sint o arma. De aia sint si cel mai puternic. Pe linga curajul si intelepciunea pe care o am. Eu cred ca sint un om bun si am calitati de bun crestin. Dumnezeu mi-a dat intelepciune.

Politica este pentru dumneavoastra o afacere?

Nu poate fi o afacere cit timp eu pun la bataie banii mei, averea mea toata, pentru a conduce tara. Si viata mea o pun la bataie, pentru ca mi-am facut o mie de dusmani. N-are cum sa fie o afacere. Ce pot cistiga eu? Cit mai am nevoie? Eu nu mai am nevoie de nimic.

De ce ati vrut sa faceti pasul spre politica?

Am facut pasul spre politica pentru ca vom fi judecati pentru ceea ce puteam face si n-am facut. Adica o sa-mi spuna la Judecata: "Puteai, te-am inzestrat cu curaj, ti-am dat avere, te-am inzestrat cu putere si intelepciune si puteai sa-i dai jos pe acei conducatori care duceau tara la pieire si tu n-ai facut-o.

Va ginditi la judecata de apoi?

Da, pentru mine politica este un drum spre mintuire. Poate nu pot sa devin, si e clar ca nu pot sa devin, pustnic, poate sint unele pacate, fumez, injur, la care nu pot sa renunt, pentru ca nu pot, dar ca sa lupt, sa fiu razboinic pot. Asta imi si place. Asa am gasit un drum spre mintuire: a ma lupta pentru ridicare spirituala a neamului.

Ce rol a avut Viorel Hrebenciuc in pasul pe care l-ati facut spre politica?

Hrebenciuc e prietenul meu. Eu am avut tot timpul intuitia asta ca trebuie sa ma implic, pentru ca eu sint omul dreptatii. Eu cind vad minciuna si nedreptate ma framint, ma zvircolesc, dau cu pumnii in pat. Ma enervez. De aia si sint asa impulsiv. Pe mine minciuna, nedreptatea ma dispera, ma innebuneste. Aveam deja inclinatii sa intru in politica, mai ales ca i-am cunoscut pe majoritatea politicienilor. I-am vazut ca eu sint mai destept ca ei. Ca sa nu le mai spun ca sint prosti, le spun ca sint mediocri. Bun, si atuncea, Viorel, care e prietenul meu, mi-a spus: "Mai nea Gigi, tu daca vrei sa faci politica, in partidele astea care sint, tu n-ai sa poti sa intri niciodata. Tu in doua saptamini de zile te certi, te bati si pleci, pentru ca nu suporti minciuna". Viorel Hrebenciuc a vazut. El este un om de o anumita moralitate. A calcat si el strimb, in anumite lucruri, dus de valul politicii care este in Romania. Dar el este un om de calitate, cu sensibilitate, cu suflet. Mi-a zis ca trebuie sa fac un partid, sa o iau de la zero, ca pot. El mi-a propus mie un partid, al unora care au plecat de la PRM. Si eu i-am spus: "Bai, Viorele, tu ma vezi pe mine sa fac un partid pe care sa-l controlezi tu, cu comunistii tai de acolo? Nu, eu fac un partid al meu". Mi-a intrat in cap asta, am plecat la munte, m-am recreat...


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.