Traian Basescu a decis sa sustina proiectul PSD pentru votul uninominal. Decizia a fost luata in plin proces de suspendare a presedintelui, initiat de PSD

"Daca ar fi dupa mine, si eu as merge pe proiectul vostru de lege (privind votul uninomal - n.r.). E cel mai adecvat." Afirmatia ii apartine presedintelui Traian Basescu, citat de liderii pesedisti prezenti la consultarile de marti de la Cotroceni. In cadrul acestei intilniri, Traian Basescu ar fi declarat ca va incerca sa-i convinga pe cei de la PD de necesitatea unei intrevederi cu PSD pe tema votului uninominal.

Propunerea a venit, se pare, de la Cristian Diaconescu, fost ministru PSD al Justitiei: "Singura varianta e sa stam impreuna in jurul unei mese". Potrivit declaratiilor lui Victor Ponta, in opinia lui Basescu, "proiectul celor de la PD e mult mai complicat" si va fi mai greu de implementat intr-o prima faza.

PSD propune un model britanic 100%

Ponta spune ca, de fapt, democratii au preluat proiectul de lege propus de Asociatia Pro Democratia. "Sincer, mie-mi place proiectul Pro Democratia. E putin mai strict decit proiectul nostru si sustine un sistem mixt uninominal plus lista", mai spune Victor Ponta. Seful juristilor PSD a tinut sa precizeze ca proiectul inaintat de social democrati este inspirat din legislatia britanica.

Blaga confirma preferinta lui Basescu

Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a confirmat ieri ca presedintele Traian Basescu ar agrea o alta varianta de vot uninominal decit cea propusa de partidul sau, dar a refuzat sa spuna care. In timp ce democratii au promovat la consultarile de la Cotroceni varianta Asociatiei Pro Democratia, presedintele a sustinut "un punct de vedere al altui partid". Intrebat daca presedintele le-a cerut democratilor sa sustina punctul sau de vedere, Blaga a replicat: "Nu, deloc. Nu ne-a cerut sa sustinem nici un punct de vedere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.