Presedintele PC si patronul din umbra al trustului de presa "Intact" isi prega-teste o intrare in forta pe piata media, dar nu pentru noi achizitii care sa ii sporeasca imperiul deja creat, ci pur si simplu ca vedeta TV. Dan Voiculescu va modera, de data aceasta din fata camerelor de luat vederi, un show de televiziune.

Daca pina acum, Voiculescu a invirtit pe degete soarta mai multor vedete de televiziune din propria-i curte de media, fara a sti, poate, ce inseamna aceasta meserie, presedintele PC se pregateste pentru ipostaza de prezentator, pozitie in care se va descurca foarte bine, considera el. Potrivit revistei "Q Magazine", Dan Voiculescu va modera show-ul "Ucenicul", inspirat de reteta de succes americana "The Apprentice", in care miliardarul Donald Trump si-a ales un director pentru compania sa, dupa saptamini intregi in care mai multi masteranzi in management si economie i-au aratat masura propriei valori in cadrul unei emisiuni-concurs de mare audienta.

Un lucru e cert: Voi-culescu e, poate, un Trump mioritic, dar ramine de vazut daca show-ul si moderatorul variantei romanesti se va bucura de succesul retetei americane. E foarte probabil ca nu doar exemplul lui Trump sa il fi inspirat pe bossul Intact, ci si cel al lui Al Gore, al carui documentar cu profund substrat electoral, "Un adevar incomod", despre efectele incalzirii globale i-a adus un Oscar dar, mai ales, i-a sporit substantial sansa unei victorii la prezidentialele din SUA.

Or, avind in vedere ca Voiculescu isi pune mari sperante in viitoarele alegeri, e clar ca e decis sa foloseasca la maximum resursele imperiului sau mediatic pentru a-si asigura victoria. Un gest care, la modul serios vorbind, ar putea anunta si in Romania schimbarea parametrilor clasici ai campaniei electorale intr-o era tot mai profund marcata de media precum televiziunea, internetul, telefonia mobila s.a.m.d.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.