Liderii PD au decis sa il apere pe presedintele Traian Basescu de nou infiintata comisie Voiculescu. Presedintele PD, Emil Boc a anuntat ca Partidul Democrat va sesiza astazi Curtea Contitutionala in legatura cu neconstitutionalitatea infiintarii unei comisii de ancheta a presedintelui.

"Partidul Democrat sesizeaza Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea articolelor din Regulamentul sedintelor comune cu privire la constituirea unei comisii de ancheta pentru presedintele Romaniei", a declarat liderul PD.

Emil Boc a motivat decizia Partidului Democrat de a ataca la Curtea Constitutionala decizia de infiintare a comisiei de ancheta a sefului statului, spunand ca presedintele, care reprezinta Institutia Prezidentiala este obligat sa dea explicatii in fata Parlamentului si nu in fata unei comisii parlamentare.

Totodata, preseditele PD, Emil Boc considera ca "activitatea acestei comisii, ai carei membrii s-au antepronuntat in cazul presedintelui Traian Basescu ar trebui suspendata pana la pronuntarea Curtii Constitutionale".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.