Desi PRM se inscrie pe lista partidelor politice care au cerut amanarea alegerilor europarlamentare, liderul formatiunii, Corneliu Vadim Tudor, a lansat, ieri, un avertisment, potrivit caruia Traian Basescu si PD pun la cale fraudarea acestora.

Printre argumentele invocate de presedintele PRM se numara ultimele sondaje de opinie date publicitatii, in care seful statului si democratii au obtinut cele mai mari procente, dar si o analiza de la Strasbourg, conform careia, in cursa pentru cele 35 de fotolii de europarlamentari, PD ar miza pe voturile romanilor din afara granitelor tarii.

"Acest document, intitulat ‘PD si PPE vor sa fure voturile romanilor din strainatate’, este realizat de niste oameni bine informati. PPE a hotarat sa-l sprijine pe Basescu, avand propriile lui interese. PD are deja birouri in strainatate. Dar, cu Basescu suspendat si cu Macovei si Blaga pusi pe liber, democratii stiu ca vor avea un esec rasunator la alegerile europene", a explicat C.V.Tudor.

Mai mult, liderul PRM a tinut sa precizeze ca, potrivit unor calcule realizate de conducerea PPE, alegerile europene din Romania ar urma sa aiba rezultate previzibile. In viziunea conducerii PPE, democratii ar obtine 15 locuri de europarlamentari, PNL ar ocupa cinci locuri, PRM si PNG-trei, iar UDMR doua locuri. "Scorul fixat pentru PRM, in jur de 8,5 % este suficient pentru a desfiinta, din Parlamentul European, grupul Identitate, Traditie, Suveranitate (ITS), de altfel, un scop urmarit de PPE. Sa nu uitam ca, in strainatate, actiunea Voturi pentru PD va fi coordonata de ambasadorii si de consulii romani numiti de Traian Basescu", a spus Corneliu Vadim Tudor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.