Declaratiile reprezentantilor PNL-PD privind sustinerea organizarii de alegeri anticipate cel tarziu in toamna sunt criticate de liderul UDMR, Marko Bela, care spune ca astfel se transmit UE mesaje de incertitudine.

Prezent la un forum economic desfasurat la Targu Mures, Marko Bela a spus ca lansarea subiectului alegerilor anticipate in aceasta perioada extrem de grea este de natura sa transmita "mesaje de incertitudine" UE, informeaza Mediafax." Nu sunt de acord cu aceste mesaje de incertitudine. Nu sint de acord cu colegii care lanseaza periodic subiectul alegerilor anticipate. In acest moment avem foarte multe de facut, este o perioada grea si avem nevoie de o coalitie guvernamentala coerenta si stabila", a afirmat Marko Bela.

AVERTISMENT.

Liderul UDMR a subliniat ca in Parlamentul European exista si "impotriviri" in privinta aderarii Romaniei si de aceea mesajele transmise de Romania catre exterior trebuie sa fie ferme si fara echivoc, inclusiv acest aspect legat de stabilitatea si coerenta guvernamentala. "Vom semna tratatul, dar nu trebuie sa credem ca in UE exista o sustinere foarte mare pentru Romania, mai ales din partea Partidului Popular European si in general din dreapta politica a Parlamentului European", a declarat Marko Bela. El a precizat ca este ferm convins ca in 13 aprilie Parlamentul European va vota in favoarea Romaniei, fiind nevoie de 367 de voturi "pentru". "Trebuie sa ne straduim sa nu luam foarte multe voturi impotriva", a declarat Marko, amintind in acest context si de clauzele de salvgardare in cazul Romaniei, care ar putea intarzia integrarea in UE.

SEDINTA IN COALITIE.

Tot ieri, liderul PD Emil Boc a cerut discutarea in primul consiliu al coalitiei guvernamentale, care va avea loc saptamana viitoare, despre intelegerile care ar mai exista in teritoriu intre PUR si PSD precum si despre procolul la nivel parlamentar cu PSD. "Alianta nu va accepta asemenea situatii intolerabile ca membrii PSD sa se afle in structuri de conducere la nivel local, prin intermediul PUR. Programul Guvernului Tariceanu nu poate fi pus in practica de pesedisti mascati in PUR. Cerem oameni puri in locuri pure", a declarat Boc. Liderul PD a anuntat ca tot atunci va fi purtata si o discutie legata de protocolul PUR-PSD, dar ca, din informatiile pe care le detine de la anumiti membrii PUR, "protocolul, daca a existat, este caduc".

PUR

PUR a salutat "receptarea rapida" de catre PD a pozitiei PUR de joi, cu privire la discutarea eventualelor probleme ivite intre parteneri doar in interiorul coalitiei si nu prin presa. In aceasta idee, PUR considera fireasca reuniunea Consiliului National al Coalitiei, mai ales ca aceasta trebuie sa aiba loc, conform acordului semnat, o data la doua saptamani. "Rolul acestui Consiliu este tocmai acela de a asigura buna functionare a Coalitiei si credem ca numai prin dialog deschis si direct pot fi rezolvate toate neintelegerile sau nemultumirile oricarui partener de guvernare. PUR are, la randul sau, unele aspecte de clarificat cu colegii de coalitie in ce priveste colaborarea din teritoriu", se arata intr-un comunicat de presa al Partidului Umanist.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.