Traian Basescu, Gigi Becali si Marian Vanghelie conduc in topul baietilor duri

Alegerea in urale a lui Marian Vanghelie ca lider al PSD Bucuresti consfinteste victoria populismului si a demagogiei in politica romaneasca de azi. Marian Vanghelie se alatura pe podium campionilor Traian Basescu si Gigi Becali, ca model pentru politicianul antisistem, fara ideologie, fara prea multa scoala, dar cu un sistem de reguli proprii pe care le poate schimba ori de cate ori e nevoie.

Sub asaltul acestui tip de a face politica partidele traditionale, bazate pe ideologii se afla in pericol. PD si-a pierdut identitatea doctrinara devenind doar un executant al ordinelor de la Cotroceni, PNG este partidul lui Becali cel investit de Dumnezeu, iar PSD, formatiunea ministrului de externe si ambasadorului la Washington, Mircea Geoana, a cazut prada primarului care este Marian Vanghelie. Cu siguranta, noul lider al PSD Bucuresti nu se va opri aici. Ambitiile sale sunt mari, iar liderii partidului au destule motive sa-si faca griji. "Sunt produsul dumneavoastra", a spus Vanghelie in discursul de dupa anuntarea rezultatelor votului, fara a uita sa-i perieze pe toti actualii si fostii lideri ai PSD, inclusiv pe Adrian Nastase la a carui inlaturare primarul de la 5 contribuise din plin.

Cum a ajuns Vanghelie presedinte la PSD Bucuresti

De ziua sa, miercuri, Marian Vanghelie a inregistrat cea mai mare victorie din cariera sa politica de pana acum, intrand in cercurile de sus ale conducerii PSD. Primarul sectorului 5 a castigat sefia celei mai importante organizatii a social-democratilor, cu 80% din voturi, 989 dintr-un total maxim posibil de 1230. In alocutiunea sa, primarul sectorului 5 s-a pus bine cu toata lumea. Vanghelie a tinut in mod expres sa le multumeasca lui Mircea Geoana si lui Ion Iliescu. Marian Vanghelie i-a luat apararea fostului premier, Adrian Nastase, anuntand ca "PSD Bucuresti il sprijina pe Adrian Nastase si este alaturi de Adrian Nastase". Primarul sectorului 5 a declarat ca fostul premier este victima unei dosariade politice ce reprezinta "o marsavie politica dusa peste limita posibilului". La celebra sedinta organizata la Hotelul Confort, unde Adrian Nastase a fost debarcat din functiile de partid, cel care a condus operatiunea de infierare a fost tocmai Marian Vanghelie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.