Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu au stat ieri unul langa celalat pentru prima data de la momentul in care s-au acuzat reciproc de minciuna. Cei doi au fost prezenti la bilantul Ministerului Afacerilor Interne. Nu si-au vorbit, nu s-au privit. Premierul si-a facut de lucru, s-a jucat cu ochelarii sau a ascultat cu bratele incrucisate la piept. Presedintele s-a uitat permanent intr-un punct fix. Cand Tariceanu a vorbit, seful statului a citit un material pe care il avea pe masa. Ignorare totala. Cel putin asta s-a inteles din atitudinea publica a presedintelui si premierului.

O saptamana. Atat a trecut de cand presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu s-au acuzat reciproc de minciuna. si nu oricum si oriunde, ci in direct la postul public de televiziune. Dupa momentul de sinceritate de martea trecuta, ieri a avut loc prima intalnire intre cei doi. Ocazia a fost data de bilantul Ministerului Afacerilor Interne. Basescu si Tariceanu au stat umar la umar. S-au comportat insa ca doi soti aflati la tribunal, in plin proces de divort.

Nu si-au vorbit, nu s-au privit. Premierul si-a facut de lucru, s-a cautat prin buzunare, s-a jucat cu ochelarii, a notat cateva randuri pe o coala de hartie sau a ascultat cu bratele incrucisate la piept. Presedintele s-a uitat permanent intr-un punct fix, in fata, ganditor. Cand Tariceanu a vorbit, seful statului a citit un material pe care il avea pe masa.

Traian Basescu a stat intre premierul Tariceanu si ministrul de interne, Vasile Blaga. Basescu i-a soptit ceva ministrului Blaga. Imediat dupa aceea, ministrul i-a spus ceva premierului prin spatele presedintelui. Dupa sedinta, presedintele si premierul au parasit sala fara sa se salute. Ignorare totala. Criza de comunicare. Cel putin asta s-a inteles din atitudinea publica a presedintelui si premierului. Aceasta, cu toate ca, inainte sa intre in sala de sedinta, presedintele, premierul si ministrul administratiei si internelor au stat putine minute in cabinetul lui Vasile Blaga.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.