"Nu vom face un proiect de restructurare a Guvernului pe lista caruia sa functioneze numai ministri liberali", a declarat Melescanu, la finalul sedintei Biroului Permanent Central al PNL. La randul sau, vicepresedintele liberal Crin Antonescu a precizat ca la sedinta BPC nu s-a discutat subiectul restructurarii, pentru ca acesta intra in atributiile primului-ministru.

"Restructurarea a fost anuntata ca intentie, dar si un calendar aproximativ. Nu am discutat acest subiect pentru ca este firesc ca primul-ministru sa contureze o formula definitiva. Este foarte probabil ca la BPC de saptamana viitoare sa purtam aceasta discutie", a explicat Antonescu.

Consiliul National al PC a decis, la finalul acestei saptamani, sa ceara premierului Calin Popescu Tariceanu sa se prezinte, pana pe 12 martie, in Parlament, cu un guvern restructurat, compus exclusiv din membri ai PNL, acest guvern urmand sa primesca sustinerea prin vot a parlamentarilor PC. Rezolutia adoptata in acest sens de Consiliul National al PC precizeaza ca, in caz contrar, PC va initia si semna o motiune de cenzura impotriva Guvernului PD, PNL, UDMR