Partidele conduse de Theodor Stolojan si Gigi Becali - Partidul Liberal Democrat si respectiv Partidul Noua Generatie - vor participa la scrutinul europarlamentar fara a-si putea folosi semnele elctorale. Aceasta este decizia pe care au luat-o membrii Biroului Electoral Central, potrivit declaratiei facute de secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, pedistul Mircea Toader. Motivele pentru care BEC a luat decizia cu pricina, difera de la o formatiune la alta.

Daca in cazul PLD membrii Biroului au tinut cont de disputele juridice legate de inscrierea partidului la tribunal, in cazul formatiunii conduse de Gigi Becali, BEC a considerat ca semnul electoral al PNG este ilegal, deoarece el contine simboluri europene - respectiv cele douasprezece stelute aurii pe fond albastru - fapt interzis de legea electorala. "Acestor partide nu li se respinge dreptul de a participa la alegeri, ci, pur si simplu, nu vor mai putea folosi un semn electoral. Decizia Biroului este definitiva. La alegeri, pe buletine, va exista numele acestor partide, fara a exista un semn", a explicat Mircea Toader.

Biroul Electoral Central (BEC) nu avea competenta legala de a respinge semnul electoral al Partidului Liberal Democrat (PLD), decizia incalcand o hotarare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si fiind "abuziva si rusinoasa", a declarat, ieri, prin intermediul unui comunicat de presa, deputatul Cristian Boureanu. Conform comunicatului, PLD a depus, sambata, 24 februarie, o contestatie la ICCJ prin care solicita obligarea BEC de a aduce la cunostinta opiniei publice, asa cum prevede legea, a semnului electoral al PLD. Boureanu sustine ca BEC nu a acceptat semnul electoral al PLD pe motiv ca partidul nu este inca inregistrat la tribunal, decizia fiind luata cu un vot "dubios" - doar sase voturi "pentru" - in conditiile in care majoritatea in BEC este de 7 voturi din totalul de 12.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.