Corneliu Vadim Tudor a dezvaluit, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a avut o convorbire telefonica cu premierul Tariceanu, prilej cu care liderul PRM l-a sfatuit pe acesta sa nu mai intervina in chestiunea suspendarii

C.V.Tudor a replicat ca problema cu Traian Basescu va fi rezolvata de el insusi, impreuna cu liderii PSD, Mircea Geoana si Ion Iliescu. De altfel, contactat in cursul zilei de ieri si de Geoana, presedintele PRM a anuntat ca cele doua partide din opozitie au decis sa renunte la infiintarea comisiei parlamentare de ancheta, intrucat chiar si PSD, initiatorul demersului de suspendare, a lasat garda jos in fata deciziilor Curtii Constitutionale.

In ciuda recentelor decizii ale Curtii Constitutionale, PRM nu renunta la demersurile de suspendare a sefului statului. Corneliu Vadim Tudor a marturisit, ieri, ca a fost contactat telefonic de premierul Tariceanu, care i-ar fi propus amanarea procedurilor de suspendare pana dupa alegerile pentru Parlamentul European.

"L-am repezit. I-am spus lui Tariceanu sa nu se bage, sa ma lase pe mine, cu Iliescu si cu Geoana sa rezolvam problema", a replicat C.V.Tudor, refuzand sa detalieze discutia cu primul ministru, pe motiv ca nu ar avea "dezlegare".

Totodata, liderul PRM a amintit de o alta discutie telefonica, de data aceasta cu Mircea Geoana, in urma careia cele doua partide de opozitie au decis sa renunte la constituirea unei comisii parlamentare de ancheta, adaugand ca "aceasta comisie ar fi ca un autogol.

Am vorbit si cu Doru Ioan Taracila, si cu Valer Dorneanu si am hotarat ca trebuie bine gandit fiecare pas, pentru ca Basescu este un adversar periculos". In aceste conditii, liderul PRM a afirmat ca, fara comisie de ancheta, "primul pas va fi suspendarea lui in parlament si instalarea la Palatul Cotroceni, ca presedinte interimar, conform Constitutiei, a presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu".

Vadim il acuza pe Basescu

Liderul PRM l-a acuzat pe seful statului ca ar fi cumparat verdictul Curtii Constitutionale pentru ca deciziile magistratilor sa ii fie favorabile atat lui, cat si ministrilor democrati, nominalizand-o, in acest sens, pe Monica Macovei.

"Basescu a santajat membrii Curtii Constitutionale cu dosarele lor de securitate si a pus la dispozitia acestora, se pare, din surse SIE, fonduri de peste patru milioane de euro", a spus C.V.Tudor. Conform lui C.V.Tudor, Basescu nu ar avea nicio sansa sa se mentina in functie si apeleaza la "masuri disperate si diversiuni politice", cum ar fi propunerea de organizare a unui referendum pe tema introducerii votului uninominal. "Cand ajung la putere, ii bag in puscarie pe toti membrii Curtii, pentru ca sunt manjiti", a declarat liderul PRM, dezvaluind ca sotul senatoarei PC, Rodica Stanoiu, magistratul Viorel Serban Stanoiu, a absentat, pe motiv de boala de la sedinta Curtii Constitutionale in care a fost analizata sesizarea democratilor.

Motiunea de cenzura, arma opozitiei

Recentele propuneri ale social-democratilor cu privirea la depunerea unor motiuni de cenzura impotriva ministrilor incompetenti sunt sustinute si de PRM. In acest sens, C.V.Tudor a anuntat ca motiunile reprezinta strategia opozitiei de a diminua influenta democratilor si ca cele doua partide iau in calcul depunerea unei alte motiuni simple la adresa ministrului Justitiei, de data aceasta la Camera Deputatilor.

Referitor la motiunea la adresa ministrului Invatamantului, Mihail Hardau, C.V.Tudor a tinut sa precizeze ca aceasta va fi depusa in Parlament, la inceputul saptamanii viitoare, textul motiunii fiind semnat, din partea PRM, de Gheorghe Funar si Mihai Ungheanu. In acest context, liderul PRM a aratat ca nu este de acord cu o greva parlamentara, protestand astfel impotriva mentinerii Monicai Macovi in fotoliul de ministru. "Trebuie sa ramanem acolo, sa luptam. Sa plece ei Bineinteles ca exista o strategie pentru a diminua cat mai repede acest rau pe care-l face gasca piratului de la Cotroceni", a mai spus Vadim Tudor, adaugand ca toate motiunile se refera exclusiv la ministrii PD, despre care PC si PSD afirma ca ar trebui eliminati din Guvern odata cu restructurarea.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.