Democratii sunt decisi sa castige alegerile pentru Parlamentul European. Desi listele sunt inca nefinalizate, ele urmand a fi date publicitatii, potrivit vicepresedintelui PD, Sorin Frunzaverde, abia saptamana viitoare, formatiunea condusa de Emil Boc si-a propus obtinerea unui scor electoral de minimum 30 la suta, scor care ii permite obtinerea celui mai mare numar de parlamentari la Bruxelles.
"Vom avea cel putin 12-13 parlamentari, sustin liderii democrati, convinsi fiind ca in cazul in care ar fi acceptat o candidatura comuna cu PNL, ar fi obtinut un numar mai mic de alesi in Parlamentul European. Cu toate acestea, surse din partid, dau drept sigura prezenta pe viitoarea lista a democratilor, a ministrului Anca Boagiu si a deputatilor Marian Jean Marinescu, Roberta Anastase si a senatorului Maria Petre. N-ar fi exclusa insa aparitia unor surprize. Cu toate acestea, mai-marii PD sunt ingrijorati de refuzul colegilor de Alianta in a accepta semnarea unui pact de neagresiune intre cele doua partide. In timp ce Boc si colegii sai sustin ca principalul dusman ramane PSD, liberalii, destul de deranjati de refuzul PD de a accepta liste comune la scrutinul electoral din 13 mai, nu doresc sa mai faca, pe perioada campaniei electorale, prea multe deosebiri intre democrati si social-democrati. Mai mult, presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a precizat, deja, ca nu vede utilitatea semnarii unui asemenea protocol, in conditiile in care democratii au demonstrat in numeroase randuri ca nu prea respecta protocoalele incheiate. De altfel, relatia si asa tensionata intre PNL si PD, va deveni in mod cert una "exploziva" dupa prezentarea planului de restructurare a Guvernului, plan, care, se pare, pregateste multe surprize democratilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.