Vicepresedintele interimar al PLD Gheorghe Flutur a sustinut ieri ca initiativa PSD privind constituirea unei comisii parlamentare de ancheta pentru suspendarea din functie a presedintelui este "neconstitutionala".
El a precizat ca "simpla creare a acestei comisii de ancheta in Parlament privind suspendarea din functie a sefului statului este neconstitutionala", argumentand ca Parlamentul are, potrivit articolelor 95 si 96 din Constitutie, doar doua instrumente in raport cu presedintele, si anume suspendarea din functie sau punerea sub acuzare pentru inalta tradare. "Nicidecum nu exista in Constitutie ideea de comisie de ancheta, pentru ca presedintele nu este in subordinea Parlamentului", a explicat Flutur, apreciind ca initiativa PSD are ca scop "sa se vada cat mai mult la televizor in aceasta hartuiala politica si atata tot".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.