Mai-marele consilierilor premierului Tariceanu, Dorin Marian, are in coordonare nu mai putin de 32 de subordonati. Acesta este numarul consilierilor primului-ministru, responsabili pe diferite domenii, de la "planificare politica" la "securitate nationala".
In timp ce premierul anunta ca Guvernul restructurat va avea mai putini ministri si va fi mai "suplu", personalul de la Cabinetul sau continua sa devina tot mai numeros. Prin aducerea lui Dorin Marian in Executiv, numarul consilierilor premierului a ajuns la 33. Potrivit site-ului Guvernului, la Cabinetul primului-ministru mai sunt angajati 16 consilieri de stat si 16 consilieri personali. Din randul consilierilor de stat face parte Mihnea Constantinescu, acesta avand rolul de sef de cabinet al premierului Tariceanu, rol pe care l-a indeplinit si in vremea premierilor Adrian Nastase, Petre Roman si Theodor Stolojan. Tot in postura de consilier de stat este angajat Stejarel Olaru, pe domeniul securitatii nationale, fostul deputat Viorel Coifan, pe domeniul administratiei publice, si Vlad Moisescu, unul din apropiatii premierului. Intre cei 16 consilieri personali, singurul nume cu rezonanta publica este cel al istoricului Marius Oprea, fost consilier personal al lui Emil Constantinescu in vremea mandatului acestuia la Cotroceni. Oprea este in acest moment consilier pe probleme de securitate nationala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.