Episcopul Laszlo Tokes va pari UDMR guvernului de la Budapesta pentru ca foloseste in interes propriu fondurile alocate de Ungaria pentru sustinerea invatamantului in limba maghiara din Transilvania.
"A fost o mare greseala ca autoritatile Republicii Ungare au incredintat gestionarea acestor fonduri Fundatiei scoala, condusa de Kelemen Hunor, deoarece aceasta este o fundatie de buzunar a UDMR", a explicat seful echipei de campanie electorala a lui Tokes, fostul deputat UDMR Szilagyi Zsolt, conform Mediafax. Fostul deputat sustine ca detine si dovezi. Potrivit acestuia, UDMR ar distribui formularele de cerere a sprijinului de 20.000 de forinti anual din partea Guvernului Ungariei doar cu conditia ca solicitantii sa nu sustina, prin semnaturi sau prin participarea la anumite actiuni publice, candidatura episcopului Tokes Laszlo la Parlamentul European.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.