Secretarul executiv al PD, Elena Udrea, este de parere ca PNL are un discurs duplicitar, unul pentru electorat, iar altul pentru jocurile de culise.

"PD, atunci cand a cerut PNL, partenerul de Alianta, sa-si precizeze foarte clar pozitia fata de PSD, pornind de la un interviu pe care domnul Calin Popescu Tariceanu il daduse, si in care se aratase gata sa primeasca sprijinul PSD pentru un guvern minoritar, cred ca a avut o pozitie corecta. Cred ca, in momentul acela, s-a inteles ca PNL poate sa aiba si un joc dublu", a declarat, luni seara, la B1 TV, Elena Udrea. Ea a spus ca PD isi doreste continuarea colaborarii cu PNL in Alianta D.A., dar nu cu un nou partener, respectiv PSD. "Rediscutand toate acele lucruri, cum ar fi restructuarea, reforma institutionala, PD doreste continuarea acestei Aliante daca ea se poate continua in acesti termeni. Nu oricum, nu cu un al treilea partener. Nu cu PSD in alianta. Avand aceste indicii, cred ca este posibil ca discursul liberalilor sa fie unul duplicitar. Unul pentru ochii electoratului, un electorat care sustine inca Alianta, si altul pentru jocurile de culise pe care le poate face alaturi de triunghiul negru", a spus secretarul executiv al PD. Elena Udrea a precizat ca i se pare elocventa in acest sens declaratia premierului in care facea un apel catre partide sa amane procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu, nu sa renunte la aceasta actiune, punand pe agenda lor ca prioritate alegerile europene. Democrata mai crede ca primul-ministru nu doreste nici introducerea sistemului de votul uninominal.

De asemenea, secretarul executiv al PD a precizat ca o campanie negativa de presa declansata impotriva primarului liberal al sectorului 4, Adrian Inimaroiu, s-a oprit dupa ce acesta a semnat o autorizatie de construire pentru o firma detinuta de fratii Patriciu. "In perioada primaverii din 2006, pana in vara, domnul Inimaroiu era foarte atacat in presa, mai ales in ZIUA. Aceste atacuri au durat pana in vara lui 2006, cand Inimaroiu a cedat si a eliberat o autorizatie de construire pentru Hein Romania SA, unde actionari sunt Dan Costache Patriciu si Serban Romulus Patriciu, fratii Patriciu", a spus democrata. Elena Udrea a spus ca Hein Romania SA a obtinut in folosinta un teren de 112.582 metri patrati in Calea Vacaresti si avea nevoie de o autorizatie pentru a construi un mall. Potrivit acesteia, afacerea cu mall-ul a fost transferata unei alte firme, SC Sudului SA, apartinand tot fratilor Patriciu, dar care nu mai apar in actele acesteia. Reamintim ca o treime dintre romani, respectiv 33,7%, considera ca Elena Udrea, fost consilier la Palatul Cotroceni, in prezent secretar executiv al PD, poarta raspunderea pentru declansarea scandalului biletelului, releva un sondaj de opinie realizat de Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie (ATLE).

Potrivit sondajului, 23,2% dintre respondenti il considera pe Traian Basescu responsabil de declansarea scandalului, 16,8% pe Calin Popescu-Tariceanu, 4,8% pe Dinu Patriciu, 1,8% au spus ca ‘altcineva’ poarta raspunderea, in timp ce 19,8% au afirmat ca nu stiu sau nu au raspuns.
Ancheta sociologica mai arata ca 88,6% dintre romani au auzit de scandalul "biletelului" care ii implica pe presedinte si premier, 8,9% nu au auzit, iar 2,6% dintre subiecti nu stiau sau nu au dat vreun raspuns.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.