Dorin Marian se intoarce. Fostul consilier pe probleme de securitate al presedintelui Constantinescu a fost numit ieri in functia de sef al consilierilor premierului Tariceanu.

Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu l-a numit ieri pe Dorin Marian (foto) in functia de prim-consilier cu rang de secretar de stat. Initial, Guvernul a anuntat ca Dorin Marian va fi secretar de stat la Cancelaria primului-ministru, pentru ca ulterior sa se revina cu precizarea ca el va fi "prim-consilier". In presa ultimilor zece ani, Dorin Marian a fost implicat in multe controverse. Numele sau a aparut in scandalul Tigareta II. Radu Timofte, fost director al SRI, a afirmat, pe cind era senator PDSR, ca Dorin Marian ar fi virat in Elvetia sume importante de bani provenite din contrabanda cu tigari. Timofte a fost dat in judecata pentru calomnie.

Meciuri cu Basescu

In 1999, Dorin Marian a intrat intr-un conflict direct cu Traian Basescu, pe atunci ministru al Transporturilor, care il acuza pe consilierul prezidential ca ar fi actionat pentru arestarea a doi importanti membri ai PD implicati in rasunatoarele scandaluri Sun Oil si Fabrica de zahar Bod.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.