Senatorul PRM, Dan Claudiu Tanasescu, a respins, ieri, acuzatia democratilor, conform careia ar fi votat de doua ori motiunea anti-Macovei. Mai mult, Tanasescu a anuntat ca il va da in judecata pe primarul general al Capitalei, pentru calomnie.

"Adriean Videanu nu poate demonstra ca eu am bagat in urne, la mod propriu, patru bile, fiindca pe caseta se vede doar gesticulatia mea ironica. Dar eu pot demonstra, cu procesul verbal, ca nu a existat niciun vot in plus", a spus Tanasescu. Acesta a explicat ca a vrut sa faca o farsa democratilor, fara a avea intentia sa voteze in numele conservatoarei Rodica Stanoiu. "Efectiv, eu am simulat si am vrut sa le arat paznicilor de urne din PD ca vigilenta lor e apa de ploaie. A trebuit sa treaca doua zile pana cand acestia si-au dat seama ca mi-am batut joc de ei", a spus senatorul PRM. C.V.Tudor sustine afirmatiile lui Tanasescu, aratand ca singurul document concludent al sedintei este procesul verbal al comisiei de numarare a voturilor, din care reies 127 de voturi exprimate, si anume 81 pentru si 46 impotriva, dintr-un total de 137 de senatori. "Daca Tanasescu facea o asemenea manevra, eu l-as fi sanctionat primul. Sa mi se dea proba concludenta a fraudei", a solicitat liderul PRM. El a spus ca scandalul declansat de gestul lui Tanasescu este "o falsa problema" si o "tentativa disperata de a cere anularea votului" impotriva ministrului Justitiei. "Daca, prin absurd, Tanasescu ar fi votat de doua ori, singurul lucru care s-ar putea produce este anularea unui singur vot. Ar fi aberant sa se repete intreaga procedura, nici nu o sa se mai prezinte Monica Macovei in Parlament. Macovei a fost pusa acolo unde ii este locul: la colt, in genunchi, pe coji de nuc", a sustinut Corneliu Vadim Tudor.

Intr-un comunicat semnat de Dan Claudiu Tanasescu, acesta atrage atentia asupra faptului ca votul a fost desecretizat de democrati, acuzandu-i de furtul casetei care apartine Parlamentului. "Altceva este, insa, grav: violarea secretului votului, de catre secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, din PD si de Adriean Videanu. Acestia au furat o caseta care apartine Parlamentului si a fost realizata de televiziunea cu circuit inchis a Senatului. Ce alte casete si documente mai fura reprezentantii PD din Parlament si din alte institutii ale statului? Asta da politie politica!", se arata in comunicat.

Tot ieri, PRM a anuntat ca va cere constituirea unei comisii de ancheta in cazul noului bilet semnat de Traian Basescu, prin care acesta cerea, in 2005, ministrului transporturilor, Gheorghe Dobre, sa recupereze datorii in valoare de 110 miliarde de lei pe care le avea de incasat firma de constructii condusa de Dumitru Bucsaru. In ceea ce priveste data alegerilor pentru Parlamentul European, C.V.Tudor a aratat ca este de acord cu amanarea acesteia, pentru ca procedurile privind suspendarea sa poata continua. "Vom stabili data alegerilor de comun acord cu celelalte partide parlamentare si cu Guvrnul. Insa atata timp cat Basescu taie si spanzura la Palatul Cotroceni, alegerile vor fi fraudate, in mod sigur. Asa ca prioritatea absoluta este destituirea lui Basescu, pentru ca Romania sa inceapa o viata noua", a concluzionat liderul PRM.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.