In noua structura de conducerea a Partidului Popular Crestin-Democrat (PPCD), rezultat prin fuziunea dintre PNTCD si URR, primele locuri vor fi ocupate de Gheorghe Ciuhandu - presedinte, Serban Bubenek - prim-vicepresedinte, Marian Milut- presedinte al Consiliului National de Conducere (venit de la AP), Adrian Pop (URR) - secretar general si Cosmin Alexandru (URR) - vicepresedinte. Actualul lider al PNTCD, Gheorghe Ciuhandu a declarat, ieri, ca este foarte important ca noul partid sa devina cat mai vizibil in perspectiva posibilelor alegeri anticipate. Pe de alta parte, Ciuhandu a precizat ca, totusi, prioritatea numarul unu a Romaniei este integrarea in Uniunea Europeana (UE) si ca toate discutiile referitoare la tema anticipatelor ar putea duce la neinfaptuirea cerintelor economice si politice cerute de UE si la amanarea aderarii.

Primarul Timisoarei a mai subliniat ca "drumul e lung" pentru unele partide care doresc afilierea la Partidul Popular European (PPE), precizand ca acestea trebuie sa indeplineasca anumite criterii ce tin de doctrina, statut si de avizul formatiunilor politice afiliate la PPE .

La randul lui, Marian Milut, care si-a anuntat oficial inscrierea in PNTCD, a afirmat ca proiectul de unificare a fortelor crestin-democrate va pleca de la noua structura formata, adaugand ca "nu vor fi acceptati oameni care nu au legatura cu doctrina crestin-democrata". Congresul de unificare va avea loc maine si poimaine la Palatul Parlamentului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.