Sub patronajul lui Ion Iliescu si regia lui Dan Ioan Popescu, conferinta organizatiei Bucuresti a PSD s-a transformat intr-un adevarat tribunal al poporului. Au fost infierati oamenii lui Nastase, dar mai ales Mircea Geoana, pe care cu citeva zile inainte si Iliescu il facuse „prostanac“.

Lupta de clasa in PSD se radicalizeaza. Ion Iliescu a anuntat oficial ca vrea sefia partidului in timp ce Adrian Nastase nu mai este sigur nici de pozitia de presedinte executiv. El a recunoscut, miercuri noaptea, la Conferinta PSD Bucuresti, ca va candida la functia de presedinte executiv "daca aceasta functie va exista". Deocamdata, singurele functii care sigur vor figura in viitoarea ierarhie a PSD sint cele de presedinte, de vicepresedinti si de secretar general. Ieri, si Ion Iliescu declara ca functia de presedinte executiv nu este inca stipulata ferm in viitorul statut al PSD: "Este o chestiune inca in discutie."

"Cine-i Nastase? Ceausescu?"

Afectat personal de conflictele pentru putere, Nastase a caracterizat atmosfera din PSD ca fiind un "Jihad in care unii colegi vor sa afunde partidul". Remarca sa este justificata. Miercuri seara, el a fost atacat de colegii sai din organizatia din Capitala: "Cine-i Adrian Nastase? Ceausescu?", a intrebat sala cu peste 800 de oameni viceliderul PSD sector 2, Elena Negoita, fosta colega de facultate a lui Nastase. "In partid, unora li se spune: pierzi - pleci, iar altora, pierzi - esti promovat.

Nu voi pleca pentru ca asa vor unii sa faca jocurile", l-a criticat ocolit si liderul PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu. Pina si Daniel Marian Vanghelie, candidatul PSD la Primaria Capitalei, l-a taxat pe inca actualul sef al partidului, acuzindu-l ca s-a inconjurat de "maimutoi care nu au facut altceva decit sa faca de ris partidul" si ca a promovat "lideri umflati cu pompa", "sclifositi cu studii la Oxford" care "vorbeau in somn cu nevestele lor".

"Prostanacul" a picat "ca musca-n lapte"

Dar adevarata victima avea sa fie Mircea Geoana, cel care cu citeva zile in urma isi anunta intentia de a se lupta cu Ion Iliescu pentru sefia partidului. Luni, Geoana a fost facut "prostanac" chiar de Iliescu. Miercuri seara a fost catalogat ca perdant de catre Dan Ioan Popescu: "Ma asteptam ca Geoana sa intre in turul doi (la alegerile pentru Primaria Capitalei din 2004, n.r.). Nu ma asteptam sa cistige". Nici macar Vanghelie nu s-a refulat: "Geoana s-a certat cu Iliescu, cu Popescu, iar in campanie nu a vrut sa dea mina cu noi". Ieri, Ion Iliescu, vizibil amuzat de scandal, i-a luat, in felul lui, apararea lui Geoana: "Se vedea (la locale, n.r.) ca nu are feeling-ul necesar. A picat omul ca musca-n lapte in chestia asta." Iliescu nu a negat ca in jurul lui Nastase nu ar exista "maimutoi", asa cum infiera miercuri noapte Vanghelie: "El are un discurs inflacarat. Capata un stil in discurs anume". Tocmai din Grecia, Geoana a reactionat ieri anemic la atacurile liderului PSD Bucuresti: "Acuzatiile lui Popescu reprezinta o reteta verificata, care face parte din recuzita politica pe care el a mai folosit-o si care a fost eficace".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.