O lege referitoare la referendum, trimisa la reexaminare de Basescu, a degenerat ieri in scandal la Comisia juridica a Camerei.
In frunte cu Daniel Buda, deputatii PD au parasit ieri lucrarile Comisiei juridice, protestind fata de introducerea unui amendament al PSD, care prevedea ca in situatia in care seful statului este ales in al doilea tur de scrutin, el poate fi demis prin votul majoritatii participantilor la scrutin. Mai mult, profitind de iesirea din sala a PD-istilor, PSD a plusat si a decis ca rezultatul referendumului sa fie validat indiferent de numarul celor prezenti la scrutin.

PD a invocat ilegalitatea introducerii primului amendament, sustinind ca era vorba de o lege retrimisa de Presedintie la reexaminare. "In acest caz urma sa fie discutat doar articolul care a generat retrimiterea." (Daniel Buda). Deputatii PSD au venit cu contraargumentul corelarii acestei legi cu cealalta adoptata in urma cu doua saptamini de Parlament, dar contestata de PD la Curtea Constitutionala. PNL si UDMR au votat contra.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.