PSD, PRM si PC au sustinut ieri, in intalnirea cu premierul Calin Popescu Tariceanu, amanarea alegerilor pentru Parlamentul European pana la toamna, din cauza contextului politic actual

Propunerea, formulata de presedintele PSD, Mircea Geoana, in cadrul intalnirii de la Palatul Victoria pe tema Strategiei nationale post-aderare, a fost sustinuta si de liderii conservatori si peremisti, dar respinsa de reprezentantii PD si UDMR. La randul sau, premierul Calin Popescu Tariceanu a admis ca Guvernul ar putea fi obligat prin lege sa reconsidere data organizarii alegerilor pentru PE, in conditiile in care partidele de Opozitie vor continua procedurile de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Geoana a cerut amanarea alegerilor pentru PE din 13 mai, pentru o alta perioada a anului 2007, "cand criza politica va lua sfarsit".

"Cred ca trebuie sa dam prioritate absoluta rezolvarii crizei politice importante pe care o traversam, trebuie clarificata relatia presedintelui cu Guvernul si cu Parlamentul, trebuie clarificata relatia Guvernului cu Parlamentul. Consideram ca in aceste conditii de turbulenta politica, de clarificari politice, de tensiune politica, decizia rationala pe care trebuie s-o luam este amanarea alegerilor din luna mai pentru PE, pentru ca nu este firesc sa cheltuim bani in conditiile in care se profileaza suspendarea presedintelui, un referendum pentru domnia sa si, automat, prin efectul legii, amanarea cu cateva luni de zile a acestor alegeri", a motivat Geoana. Prim-vicepresedintele PC, Dan Ioan Popescu, a mentionat ca formatiunea din care face parte sustine propunerea social-democratilor. Si liderul peremist, Vadim Tudor, s-a declarat de acord: "PRM sustine propunerea PSD, pentru ca sunt mari turbulente atmosferice in politica romaneasca, chiar si primul-ministru a spus ca lucrurile s-au acutizat si cine este vinovat? In plus, Vadim a precizat ca "detine informatii potrivit carora se pregateste o frauda electorala de proportii".

Impotriva

Reprezentantii UDMR si PD nu au fost de acord cu amanarea euroalegerilor. Marko Bela a subliniat ca alegerile europarlamentare nu trebuie amanate, aratand ca s-a facut deja o intelegere in acest sens.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.