Prima delegatie permanenta a PLD a avut ca teme prioritare proiectul final pentru desemnarea candidatilor pentru Parlamentul European si mai multe probleme organizatorice, dupa cum a anuntat deputatul Mona Musca.

Potrivit Monei Musca, presedintele PLD, Theodor Stolojan, a decis ca este timpul ca prima delegatie a formatiunii politice sa aiba loc, aceasta fiind compusa din liderii provizorii ai filialelor si din conducerea provizorie de la nivel national. Temele de dezbatere, pe care deputatul le-a catalogat ca fiind importante si urgente, s-au referit la desemnarea candidatilor la alegerile pentru Parlamentul European, dar s-a discutat si despre infiintarea grupurilor parlamentare de la Camera Deputatilor si Senat, despre colaborarea cu Partidul Democrat si despre aria de acoperire pe care o are partidul cu comitete locale pentru fiecare judet in parte. In privinta alegerilor, presedintele comisiei interne a partidului care se va ocupa de alegerile pentru PE, Mona Musca a declarat ca Delegatia Permanenta va adopta proiectul final, dupa ce criteriile si procedura privind constituirea listei au fost trimise catre filiale si de acolo au venit observatii si sugestii.

Musca a completat ca vor exista trei puncte importante in procesul de selectia a candidaturilor. Primul dintre ele, care se refera la criteriile de selectare inseamna ca doritorii vor trebui sa isi depuna un proiect, si, de asemenea, sa isi demonstreze capacitatile politice, administrative si profesionale. Cel de-al doilea punct este un interviu in care candidatul trebuie sa faca dovada cunoasterii limbii straine si sa isi sustina CV-ul. Ultimul criteriu de selectie va fi alegerea in interiorul partidului, Musca anuntand ca vor fi organizate astfel de alegeri interne. Deputatul a adaugat ca doritorii isi pot depune incepand de miercuri dosarele pentru candidatura, iar listele vor fi depuse pe 12 sau, cel tarziu 13 martie.

Presedintele interimar al Partidului Liberal Democrat (PLD), Theodor Stolojan, i-a invitat, ieri, pe toti membrii Delegatiei Permanente a partidului, sa participe la sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului in care presedintele Traian Basescu a prezentat un mesaj de politica interna. Liderul PLD, Theodor Stoolojan, a declarat, ieri, dupa delegatia permanenta a partidului, ca nu va candida la alegerile pentru Parlamentul European.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.