Un raport al Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev afirma ca ucrainenii din Romania sunt lipsiti de invatamant, libertate de expresie si de constiinta, informeaza Agentia Rusia la Zi.
Raportul de la Kiev afirma ca "In urma politicii promovate de autoritatile romane fata de minoritatea ucraineana, la cei 61.000 de ucraineni functioneaza un singur liceu cu predarea majoritatii materiilor in limba ucraineana. Nici aceasta institutie de invatamant nu este asigurata cu dotarile necesare, nu dispune de biblioteca, o sala de sport si clase de laborator". MAE ucrainean mai arata ca: "Situatia cu limba ucraineana este agravata si de faptul ca se deruleaza foarte lent procesul de pregatire a cadrelor didactice la Unversitatea din Bucuresti. In pofida numeroaselor apeluri din partea comunitatii ucrainene, selectia pentru sectiile de limba si literatura ucraineana se organizeaza doar o data la doi ani".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.