Stolojan vrea sa mai bage o intrebare in referendumul anti-Basescu, care sa duca la dizolvarea Parlamentului, iar Boc crede ca asta se impune de la sine. Amindoi au un mare adversar: Constitutia.

Boc si Stolojan au lansat simbata, separat, un mesaj aproape identic: daca Basescu va cistiga referendumul, Parlamentul trebuie sa se dizolve. Daca presedintele PD crede ca spiritul Constitutiei compenseaza lipsa unei formulari explicite in acest sens, liderul platformistilor a propus introducerea unei intrebari explicite, referitoare la dizolvarea Parlamentului.

"Daca se va ajunge la referendum, vom sustine ca lista de intrebari catre populatie sa nu contina doar un singur capitol, referitor la suspendarea presedintelui sau la mentinerea lui. Voi propune sa fie adaugata inca o intrebare si anume: daca presedintele primeste sustinere prin referendum si daca este sau nu cazul ca Parlamentul sa plece acasa", a precizat Theodor Stolojan, dupa o reuniune de partid avuta la Craiova.

Intrebarea e una si clara

Legea insa nu pare sa joace in favoarea celor doi. In cazul lui Stolojan, Legea referendumului prevede foarte clar ca un referendum se initiaza pe o singura tema si va contine o singura intrebare. Mai mult, cind vine vorba de demiterea presedintelui, prevederile sint si mai stricte. Legea referendumului, art. 9: "Cetatenii care participa la referendum au dreptul sa se pronunte prin 'Da>> sau 'Nu>> la urmatoarea intrebare inscrisa pe buletinul de vot: 'Sinteti de acord cu demiterea presedintelui Romaniei?>>".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.