Senatorul liberal Adrian Cioroianu pune sub semnul intrebarii corectitudinea unor contracte, incheiate sau aflate in curs de perfectare, initiate de seful Societatii Romane de Radiodifuziune.

"Nu actele care stau la baza acestor contracte, ce par a fi aranjamente, ma intereseaza, ci ceea ce se afla in spatele lor", a afirmat ieri Adrian Cioroianu, citat de Rompres. Lui Cioroianu nu i se pare corect ca, sub masca unui parteneriat public-privat, Dragos Seuleanu sa instraineze arhiva audio a SRR catre firma "SC Star Media Music SRL" pentru reconditionare, transpunere pe suport digital si comercializare a produselor rezultate. Potrivit senatorului, proiectul de contract, care nu a fost inca supus dezbaterii Consiliului de Administratie al SRR, urmeaza sa fie incheiat cu o firma al carei obiect de activitate este inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare.

Cioroianu a mai semnalat ca Seuleanu a contractat un credit de 6 milioane de euro de la Raiffeisen Bank pe care l-ar fi garantat cu fondurile colectate din taxa radio destinate salariilor angajatilor, pentru un sistem de informatizare a SRR. Proiectul, pentru care trebuie rambursate bancii noua milioane de euro, ar fi trebuit sa fie pus in aplicare la 1 ianuarie 2005, fapt nerealizat inca. Cioroianu se mai intreaba care este scopul real al unui alt contract care viza imbunatatirea imaginii SRR in SUA prin intermediul firmei de relatii publice "Greenberg&Frauling-Lincoln Park PR". Senatorul a avansat posibilitatea ca Dragos Seuleanu sa fi facut lobby personal in SUA pentru perioada postmandat in functia de presedinte-director general al SRR.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.