Liberalii incearca sa foloseasca un raport al PE in care Romania iese sifonata pentru a-si promova propria varianta a legilor sigurantei.
Raportul "Fava" privind presupusa folosire a unor tari europene de catre CIA pentru transportarea si detinerea ilegala de prizonieri, ce urmeaza sa fie discutat saptamina viitoare in Parlamentul European, are in componenta si o serie de articole prin care se recomanda o intarire a controlului parlamentar asupra serviciilor secrete.

In document - art. 200 - se solicita statelor membre "sa instituie o monitorizare parlamentara adecvata si eficienta (prin crearea de comisii de supraveghere cu suficiente competente pentru a avea acces la documente si la informatii bugetare) si o supraveghere judiciara a serviciilor lor secrete si de informatii, precum si a retelelor formale si informale din care acestea fac parte".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.