Prezent la cea de-a treia dezbatere dedicata aderarii Romaniei la UE, organizata de revista "Lumea", presedintele PNG-CD, Gigi Becali a declarat ca nu exista nici un motiv ca Traian Basescu sa-si ceara scuze in fata Parlamentului. "Adica ce sa spuna, sa vina, sa-si ceara scuze doar ca a spus adevarul. El a spus adevarul si nu poate sa-si ceara scuze ca a spus adevarul", a afirmat Becali.

Pe de alta parte, liderul PNG-CD a spus ca nu sustine ideea ca premierul sa demisioneze si nici varianta alegerilor anticipate. "Mai este un an si vin alegerile la termen. Sa vina aceste alegeri si vom vedea. Nu e nevoie de anticipate. Daca vin anticipatele, ies tot ei, pentru ca Alianta DA este inca pe primul loc in optiuni. Asa, ii mai lasam un an, ca sa terminam odata cu ei", a precizat Gigi Becali. Tot in cadrul dezbaterii de ieri, liderul PNG-CD a declarat ca principala problema nationala si internationala, in contextul aderarii, este internationalismul de stanga.

"Cancerul societatii romanesti si mondiale este internationalismul de stanga, el este diavolul de care trebuie sa ne ferim. Sunt niste forte oculte care finanteaza acest internationalism, iar noi trebuie sa fim atenti la aceste forte, care vor sa scoata icoanele din scoli", a spus Becali, amintind, in acest sens, de presedintele Societatii Academice Romane, Alina Mungiu Pippidi.

Liderul PNG-CD a avut un schimb de replici cu Gelu Voican Voiculescu, invitat la dezbatere, in momentul in care acesta a sustinut ca "romanii au intrat in UE nu crestini, ci europeni", iar Constitutia Europeana nu vorbeste de religia crestina a statelor europene. "Constitutia UE nici nu putea face referire la religia crestina, pentru ca in statele europene sunt foarte multi evrei sau musulmani, care au primit cetatenia diferitelor state", a aratat Becali.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.