PSD, PNL, PD – aceasta este ierarhia inregistrata in cursa pentru Parlamentul European, potrivit unui sondaj Data Media.

PSD a inceput sa scoata capul in sondaje. Daca alegerile pentru Parlamentul European s-ar desfasura duminica viitoare, social democratii ar obtine 24% dintre voturile celor care s-ar prezenta la urne, conform unei cercetari realizate de Data Media la comanda Institului Pro.

In contradictie cu ultimele studii aparute pe piata, PD s-ar clasa cu 20,8%, abia pe pozitia a treia in topul preferintelor electoratului, fiind devansat si de PNL, cotat cu 21 de procente. In acelasi timp, partidul condus de Gigi Becali - PNG - ar obtine 10,5% dintre voturi, fiind urmat la un procent de PRM. Pe ultima pozitie a celor care ar mai prinde legislativul european se situeaza UDMR - 5,7%.

Astfel, pe baza acestor date, PSD ar obtine 9 din cele 35 de mandate de europarlamentar, PNL si PD cite 8, PNG si PRM - cite 4, iar UDMR - 2 mandate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.