Liberalii au amanat cu o saptamana nominalizarea noului ministru de Externe. La finalul Biroului Politic Central de marti seara, Crin Antonescu a anuntat ca subiectul nu a fost discutat, intrucat nu au fost stranse toate informatiile necesare in acest sens. Pe langa Teodor Melescanu si Adrian Cioroianu, vazuti ca favoriti pentru functia de sef al MAE, ieri a aparut o noua varianta.

Numirea lui Theodor Paleologu, ambasadorul roman la Copenhaga, in locul lui Mihai Razvan Ungureanu. Paleologu a confirmat, ieri, ca a discutat cu membri ai conducerii liberale pe tema unei eventuale nominalizari la conducerea MAE. "Faptul ca numele meu a fost luat in discutie in BPC pentru Ministerul de Externe ma onoreaza in cel mai inalt grad si le sunt foarte recunoscator celor care s-au gandit la mine", a spus Paleologu.

El a precizat, insa, ca, in calitate de ambasador, nu poate sa se autopropuna pentru o astfel de functie politica si, in plus, acest fapt l-ar pune intr-o "situatie delicata" fata de cel care ar putea fi numit ministru de Externe si care astfel i-ar deveni sef. Potrivit unor surse liberale citate de Mediafax, diplomatul roman a fost initial propus pentru PE, fiind considerat un bun reprezentant al intelectualilor. Demisia lui Ungureanu i-a determinat, insa, pe unii lideri liberali sa ia in calcul nominalizarea lui Paleologu la MAE.

O discutie informala pe aceasta tema a avut loc si cu premierul Calin Popescu Tariceanu, care a admis ca Theodor Paleologu este un bun diplomat, dar nu are suficienta reprezentare politica si nu ar fi eficient in relatia cu Traian Basescu, sustin sursele citate. Intre timp, Ungureanu va detine interimatul ministerului. Pe linie de partid, el va conduce Institutul de Studii Liberale. De asemenea, liberalii au decis ca vicepresedintele Ludovic Orban va fi seful campaniei electorale pentru Parlamentul European.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.