Comisie de ancheta pentru vila lui Basescu

Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat, ieri, solicitarea PSD si PRM privind infiintarea unei comisii de ancheta privind "unele aspecte semnalate de mass-media referitor la situatia locativa a presedintelui Romaniei, Traian Basescu". Daca tot au evitat din rasputeri sa infiinteze alte comisii de ancheta - precum cea referitoare la TVR -, PSD si PRM "considera ca trebuie lamurite toate aspectele semnalate care aduc atingere imaginii institutiei prezidentiale si au ca efect compromiterea actiunii de combatere a coruptiei la nivel inalt".

Camera Deputatilor imputerniceste comisia de ancheta "sa faca audieri si sa ceara organelor abilitate ale statului, tuturor institutiilor si autoritatilor publice implicate, precum si cetatenilor invitati in acest scop sa puna la dispozitia comisiei datele sau materialele solicitate de aceasta". Impiedicarea in orice fel a comisiei de ancheta in a-si indeplini atributiile, prezentarea de date eronate sunt de natura sa atraga raspunderea penala. Purtatorul de cuvant al Biroului Permanent, liberalul Titus Gheorghiof, considera ca "daca se tot verifica situatia locativa, fie si chiar a presedintelui Romaniei, e necesar sa verificam situatia locativa a tuturor demnitarilor, si fosti presedinti, si cu alte demnitati, sa vedem daca intr-adevar aceste situatii locative au fost in limitele legii".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.