Conservatorii incearca sa forteze ruperea Aliantei. Presedintele PC, Dan Voiculescu, a declarat ca parlamentarii conservatori vor sustine doar un Guvern minoritar format exclusiv din ministri ai PNL.
Voiculescu a anuntat ca a fost mandatat de conducerea partidului sa-i ceara premierului sa prezinte un Guvern restructurat in termen de doua saptamani, fara participarea PD si UDMR. "Orice altfel de Guvern nu va primi votul PC, iar daca dupa 1 martie Romania nu va avea un Guvern minoritar, monocolor liberal, Tariceanu nu va mai putea conta pe voturile PC", a declarat Voiculescu. Liderul PC incearca sa exploateze in folosul propriului sau partid si proiectul de suspendare al presedintelui. Astfel, conservatorii vor demiterea lui Basescu, dar pe baza acuzelor lor, nu pe cele ale PSD. Parlamentarii PC vor vota pentru suspendare, dar nu vor semna sesizarea PSD catre Curtea Constitutionala, deoarece oricum social-democratii au intrunit semnaturile necesare initierii procedurii. In plenul Parlamentului, conservatorii vor cere suspendarea lui Basescu pentru trafic de influenta, subminarea economiei nationale, fals si uz de fals. "Am o veste proasta pentru Traian Basescu: avem probele pentru suspendarera sa, singura problema este ca dorim confirmarea lor si instrumentarea lor astfel incat sa fie fara echivoc. Deci, faptele exista, probele le avem, dar instrumentarea lor trebuie facuta profesionist", a afirmat presedintele PC. Cu aceasta ocazie, Voiculescu i-a cerut lui Basescu sa-si prezinte scuze deoarece a afirmat despre Voiculescu ca i-ar fi facut spioni pe romanii arestati in Irak. "Vreau sa-i spun lui Traian Basescu ca nu am afirmat acest lucru si sa-i cer sa prezinte argumente pentru afirmatiile lui sau daca nu, sa-mi ceara scuze", a spus liderul PC.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.