Greseala vine din faptul ca nu-i reuseste
Mihai Razvan Ungureanu si-a asumat un gest de onoare si si-a inaintat demisia din executiv. Mihai Razvan Ungureanu a ales totodata consecventa si a decis sa isi continue cariera politica in PNL. Decizia a fost surprinzatoare... pentru PLD. inca inainte ca proaspatul demisionar sa isi fi anuntat decizia, dinspre PLD i se dadeau mesaje de buna primire. Premierul era transformat in personaj negativ si pus la zid, iar Mihai Razvan Ungureanu in eroul pozitiv, care trebuia sa se alature taberei celor buni. Jocul PLD nu e nou. El a functionat de la inceput pe separarea PLD si PNL pe linia buni-rai, incoruptibili-corupti. Ori nu se putea accepta ca un om politic "bun" sa ramana in PNL. Se schimba imaginea pe care PLD incerca sa o construiasca pentru PNL. Cum ar fi putut un om politic de valoare, neafectat de niciun scandal de coruptie sa aleaga sa isi continue cariera politica in PNL si nu in PLD? si totusi el a ramas in PNL, demonstrand, o data in plus, ca acesta nu e partidul pe care PLD incearca sa il prezinte a fi.

PLD nu a gresit pentru ca a incercat sa il atraga pe Mihai Razvan Ungureanu. Succesul demersului ar fi contribuit la revigorarea proiectului PLD, care functioneaza ca o pana intre PNL si PD. incearca sa atraga nume de valoare pentru a creste per ansamblu imaginea valorii sale. in luna octombrie, intr-un sondaj CURS acredita proiectul PLD care nici nu se lansase oficial, cu 15% din voturile romanilor. Doar ca acum, PLD are in sondaje intre 4 si 6%. De aici si graba PLD de a incerca sa il convinga pe Mihai Razvan Ungureanu. si asta pentru ca daca alegerile europarlamentare se vor desfasura in continuare pe 13 mai, iar PD va respecta decizia pe care singur a luat-o de a merge fara parteneri pe liste, PLD va avea o problema reala. Ce partener de discutii si negocieri politice va putea fi un partid cu un scor electoral la jumatate caat PNG. Miza este reala si este extrem de importanta. in lunile viitoare PLD isi joaca viitorul. Dar si pe al altora.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.