Declara liderul deputatilor democrati, Cristian Radulescu

- Domnule Radulescu, PNL sustine ca dupa restructurare, Guvernul nu mai are nevoie de ministri PD, pentru ca nu reprezinta un partener de incredere pentru liberali. Cum comentati?
- Este o declaratie in seria celor pe care ne-a obisnuit sa le dea Crin Antonescu, de data aceasta nu exista vreo logica in cele afirmate. Ministrii PD au fost intotdeauna parteneri seriosi si eficienti ai primului ministru in actul de guvenare. De altfel si perceptia populatiei este tot aceasta, in sensul ca ministrii nostri sunt printre cei mai bine cotati. Supararea lui Crin Antonescu este evidenta si pleaca de la decizia luata in urma cu o saptamana de conducerea partidului, privind candidatura pe liste separate la alegerile pentru Parlamentul European. Din pacate, aceasta nervozitate rabufneste intr-o cu totul alta directie, si anume aceea a ministrilor PD care, repet, pana acum si-au indeplinit sarcinile cu brio.

- Liberalii se gandesc serios la suspendarea presedintelui. In context, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, i-a propus premierului decalarea alegerilor pentru Parlamentul European. Este o decizie buna?
- Decalarea alegerilor pentru Parlamentul European nu poate fi luata in calcul, si luam si aceasta declaratie facuta de un alt liberal, si anume presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu, drept una facuta la suparare. De altfel, data de 13 mai a fost stabilita in consens la o consultare cu partidele parlamentare, pe care a initiat-o in urma cu cateva luni, insusi premierul Tariceanu. In functie de aceasta data, s-au facut si pregatirile guvernamentale pentru aceste alegeri. Nu poti sa propui amanarea alegerilor europarlamentare, un eveniment extrem de important, in functie de lucruri pe care banuiesti ca s-ar putea intampla si anume suspendarea presedintelui. Seamana tot mai mult cu povestea cu drobul de sare. De altfel, la cateva ore de la aceasta declaratie, colegii sai de partid, Ludovic Orban si chiar Theodor Melescanu, l-au contrazis si chiar Olteanu a dat inapoi in privinta acestei propuneri.

- Cu toate acestea, liberalii continua sa va provoace, recent reprezentantii sai din comisiile juridice reunite vor vota alaturi de PSD, PRM si PC pentru modificarea Legii referendumului...
- Se pare ca toate actiunile din ultimul timp ale reprezentantilor PNL au aceeasi sursa, cu riscul de a mai repeta, decizia noastra de a candida pe liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European. Si colegii PNL din Comisia Juridica fac in continuare greseala ca prin astfel de actiuni sa submineze chiar soliditatea Aliantei, lucru pe care de altfel noi nu l-am pus niciodata in discutie. Alianta trebuie sa duca pana la capat programul de guvernare si pe de alta parte sa se plaseze intr-o opozitie totala fata de PSD. Acestea sunt de fapt temele principale prin care Alianta a ajuns la guvernare. PNL nu ar trebui sa isi gaseasca o sursa de inspiratie in Dan Voiculescu si ar trebui sa spuna clar daca mai doreste continuarea parteneriatului cu PD.

- Cum vedeti sfarsitul acestei crize politice?
- Cu mai multa intelepciune si luciditate lucrurile pot intra pe fagasul normal, avem lucruri prea multe si prea importante de facut impreuna si experienta de pana acum arata ca le putem duce pana la capat. Cresterea economica din ultimul an este una fara precedent si lumea este interesata de acest lucru si nu de certurile dintre PNL si PD. Un alt parametru care arata eficienta guvernarii, este salariul mediu brut pe economie, care a ajuns sa depaseasca prevederea pe care noi am facut-o pentru 2008, si care era considerata de PSD irealizabila.

- PSD a anuntat ca va merge "pana la capat" in privinta procedurii de suspendare a presedintelui Basescu. Ce sanse de reusita dati acestui demers?
- Cred ca PSD va da inapoi in aceasta privinta, deoarece toate sondajele de opinie arata foarte clar ca suspendarea presedintelui este vazuta negativ de catre alegatori si atunci referendumul nu va avea sanse sa treaca, procedura se va intoarce impotriva initiatorilor sai.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.