Theodor Stolojan, presedintele PartiduluiLiberal-Democrat, a cerut organizatiilor non-guvernamentale care au facut parte din "Coalitia pentru un Parlament Curat" sa relanseze proiectul, dar si sa reactiveze "Coalitia pentru o Guvernare Curata".

"Rugam societatea civila sa reactiveze Coalitia pentru o guvernare curata, si sa actioneze pentru a opri incercarea premierului Calin Popescu Tariceanu de a forta, din motive de orgoliu personal, demisia unuia dintre cei mai credibili si eficienti ministri, Mihai Razvan Ungureanu. Rugam de asemenea societatea civila sa reactiveze Coalitia pentru un Parlament curat, necesara desemnarii candidatilor pentru Parlamentul European", a spus Stolojan.

Astfel PLD incearca sa faca presiuni asupra primului-ministru astfel incat acesta sa revina asupra deciziei de a-i cere demisia lui Ungureanu. Fostul detinator al portofoliului de la Externe ar avea un loc asigurat in PLD, daca se va decide sa paraseasca PNL. "Daca dansul va dori sa vina la noi, voi fi foarte bucuros, si eu si conducerea PLD-ului, deoarece este un om extrem de credibil si de capabil", a apreciat presedintele PLD, care insa a negat ca i-ar fi facut o propunere in acest sens in cadrul ultimei lor convorbiri, prin care liderul PLD si-a aratat solidaritatea cu Ungureanu.

Totodata, liberal-democratii au anuntat ca se vor transforma in agenti electorali ai presedintelui Traian Basescu in cazul in care acesta va fi suspendat din functie si se va ajunge la referendum.

"Daca patrulaterul negru PSD-PNL-PC-PRM va avea nechibzuinta sa declanseze procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, atunci noi, PLD, vom mobiliza oamenii, cetatenii Romaniei, pentru a vota impotriva acestei marsavii", a spus Theodor Stolojan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.