Presedintele PD Dolj, Radu Berceanu, a declarat, sambata, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Craiova, ca demersul PSD de suspendare a presedintelui Romaniei ar putea conduce la organizarea alegerilor anticipate, prin dizolvarea Parlamentului, transmite corespondentul NewsIn.
"Traian Basescu va obtine, mai mult ca sigur, majoritatea voturilor in cazul unui referendum pe tema suspendarii. Drept urmare, Constitutia spune ca, in acest caz, Parlamentul, cel care ar vota suspendarea, ar trebui dizolvat, pentru ca ar fi lipsit de reprezentativitate", a declarat Radu Berceanu. Totodata, ministrul Transporturilor sustine ca, in acest moment, principalul obiectiv al autoritatilor ar trebui sa fie atragerea fondurilor europene si dezvoltarea tarii, nu suspendarea presedintelui sau demitrerea ministrului de externe, Mihai Razvan Ungureanu. "Asistam la o perioada de efervescenta cel putin ciudata si nebazata pe ceea ce este cu adevarat important. Eu si PD consideram ca problemele oamenilor sunt cu totul altele. In loc sa ne indeptam atentia catre accesarea unei sume cat mai mari din totalul fondurilor puse la dispozitie de catre Uniunea Europeana pentru dezvoltarea tarii, ne ocupam de suspendarea presedintelui, sa dam afara ministrul de externe si sa discutam despre fel si fel de probleme care sunt pur si simplu de neinteles pentru cei de la Bruxelles sau Strassbourg. PD incearca sa fie departe de aceste chestiuni!", a declarat Radu Berceanu.

Acesta a tinut sa precizeze faptul ca intreg scandalul legat de demiterea din functie a ministrului de externe Razvan Ungureanu reprezinta "o exagerare". "Nu cred ca, dupa doi ani de zile, in care acest om a fost implicat in efortul de integrare a Romaniei in UE, este cazul sa i se ceara demisia", a precizat Berceanu. Ministrul Transporturilor sustine ca, in cazul in care exista motive reale pentru solicitarea suspendarii din functie a presedintelui Basescu, acestea ar trebui sa fie facute publice, nu tinute secrete. "Am ramas de-a dreptul uimit cand am auzit ca, intr-o tara care a intrat de o luna de zile in Uniune, se cere suspendarea presedintelui in baza unor motive secrete. Daca este vorba despre niste incalcari atat de grave, eu cred ca ar trebui sa fie facute publice", a declarat Radu Berceanu. Acesta a tinut sa explice circumstantele in care Parlamentul poate vota suspendarea unui sef de stat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.