Eurodeputatul PD Roberta Anastase a fost aleasa ieri vicepresedinte al Subcomisiei pentru aparare si securitate (SEDE) din Parlamentul European, gratie sustinerii grupului PPE. "Delegatia Romaniei din PPE-DE m-a propus si am obtinut sustinerea grupului politic pentru functia de vicepresedinte al acestei subcomisii", a declarat Anastase pentru NewsIn. Eurodeputatul conservator crede ca atuul ei a fost experienta pe care o are Romania in regiunea Balcanilor de Vest si a Marii Negre, zone de interes pentru Uniunea Europeana, a caror securizare este o prioritate a politicii de vecinatate europene. "In Comisia de Afaceri Externe (AFET) am avut interventii pe tema Kosovo si intentionez sa urmaresc cu atentie situatia regiunii", a mai spus Anastase. Social-democratul Ioan Mircea Pascu a fost ales ieri vicepresedinte al Comisiei de afaceri externe (AFET) a Parlamentului European, comisia cu cea mai mare vizibilitate in plan extern. Eurodeputatul PSD a devenit unul dintre vicepresedintii comisiei care a suscitat cea mai mare batalie politica la Bruxelles. Europarlamentarul ALDE din Romania, deputatul liberal de Satu Mare Ovidiu Silaghi a fost ales vicepresedinte al Comisiei parlamentare pentru Control Bugetar din Parlamentul European, informeaza joi un comunicat de presa al PNL.

In urma reuniunilor constitutive ale comisiilor de specialitate ale Parlamentului European, pentru a doua jumatate a mandatului 2005-2009, ce au avut loc miercuri si joi, a fost ales ca vicepresedinte al Comisiei pentru Control Bugetar, deputatul Ovidiu Silaghi. El a fost nominalizat de catre grupul Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) pentru acest post.Comisia este competenta in chestiuni privind controlul executiei bugetului Uniunii si al Fondului European de Dezvoltare, controlul activitatilor financiare ale Bancii Europene de Investitii, examinarea fraudelor si neregulilor care aduc atingere executiei bugetului Uniunii, precum si actiunile care vizeaza prevenirea acestor acte si declansarea procedurii judiciare, precum si protectia intereselor financiare ale Uniunii in general.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.