Liderul Partidului Conservator, Dan Vioculescu, si-a exprimat, marti seara intr-o emisiune televizata, opinia cu privire la comportamentul neconstitutional al presedintelui Traian Basescu, spunand ca acesta ar fi o urmare a anilor petrecuti de Traian Basescu, pe vapor, in functia de capitan de vas.

"Nu am nimic cu Traian Basescu, dar ma voi lupta cu toate puterile mele impotriva dictaturii si sunt de parere ca presedintele este, de fapt, o victima a propriei sale cariere de capitan de vapor. Basescu era obisnuit sa mearga luni de zile pe mare, avand numai subalterni. In calitatea sa de capitan de vapor nu a ascultat niciodata opiniile, comentariile, parerile altcuiva. Dupa atatia ani de vapor, lui Traian Basescu ii este foarte greu acum sa inteleaga democratia, sa inteleaga faptul ca presedinte al Romaniei inseamna factor de echilibru", a explicat Voiculescu. "Basescu trebuie sa isi intre in atributiile de presedinte, adica sa fie mediator. De doi ani de zile, de cand este presedinte, nici macar o singura data nu a convocat, la Cotroceni, partidele parlamentare, pentru a se consulta cu ele. Rolul presedintelui este sa se consulte cu partidele parlamentare. Am vazut ca acum, presedintele Basescu, va avea la Bruxelles, o cuvantare despre politica interna, si il intreb, s-a consultat cu partidele parlamentare ca sa comunice Europei punctul de vedere al Romaniei, sau este punctul de vedere al lui Traian Basescu, capitan de vapor? ", a mai adaugat, vizibil iritat, liderul PC. Acesta nu s-a sfiit sa il acuze pe Traian Basescu de incercarea de a distruge democratia, spunand ca obiectivul presedintelui este de a fi comandant de vas, in conducerea Romaniei. "Basescu isi doreste foarte mult sa transforme Romania intr-o republica prezidentiala, unde domnia sa, sa fie comandant de vapor, adica presedinte, prim-ministru, seful fortelor armate, seful judecatoriilor, tribunalelor, seful suprem al tuturor, care inseamna dictatura", a sustinut liderul PC.

El s-a referit apoi la chestiunea suspendarii presedintelui, despre care a spus ca ar fi de fapt un joc al lui Traian Basescu. "Eu nu cred in suspendare. Eu sunt de parere ca Basescu urmareste sa dea o lovitura tuturor partidelor parlamentare, fiindca esecul unei initiative de suspendare a presedintelui este o lovitura grea pentru toate partidele care au initiat acest demers. Nu pot sa nu ma gandesc la posibilitatea ca totul sa fie un joc al presedintelui, fiindca nu mi se pare firesc ca tocmai Basescu sa spuna ca este foarte constitutional demersul de suspendare. Adica si-ar dori pornirea procedurii de suspendare a sa, si-ar dori foarte mult sa ajunga la un referendum popular fiindca este convins ca va castiga", a afirmat presedintele conservator. El a adaugat totusi ca partidul pe care il conduce va semna si va vota pentru suspendarea presedintelui, dar numai cu conditia ca social-democratii - cei care au initiat acest demers - sa prezinte grave incalcari ale Constitutiei de catre seful statului.

Voiculescu a reluat si ideea potrivit careia Partidul Conservator ancheteaza doua acuze foarte grave aduse presedintelui, si anume subminarea economiei si fals in declaratii. "Daca noi vom fi convinsi ca avem probe serioase, suficient de serioase pentru a suspenda un presedinte de tara, indiferent cum il cheama, nu vom ezita sa o facem. Daca constatam ca e vorba doar de un joc politic, nu ne vom implica", a spus in incheiere Dan Voiculescu.Liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, a declarat ca va propune conducerii partidului sa demareze strangerea de semnaturi pentru ca modificarea legii referendumului sa fie acceptata ca initiativa cetateneasca, intrand astfel in vigoare la viitorul mandat prezidential. Analiza politica ad-hoc a editorialistului Ion Cristoiu, intr-o emisiune a postului de televiziune la care Voiculescu este proprietar si la care a fost invitat presedintele PC, a avut succes in fata liderului conservatorilor, care a declarat ca va recomanda conducerii centrale a partidului sa aiba in vedere modificarea legii referendumului prin initiativa cetateneasca. Voiculescu i-a promis astfel gazetarului ca va avea ocazia sa-si puna primul semnatura pe lista privind amendarea legii referendumului, la propunerea alegatorilor.

Daca afirmatiile lui Dan Voiculescu vor fi fructificate, modificarile s-ar putea aplica astfel in urmatorul mandat prezidential, in acelasi sens pronuntandu-se si Norica Nicolai, de la PNL. Dan Voiculescu si-a reluat marti seara, in emisiunea postului Antena 3, argumentele pentru care PC ramane reticent in fata propunerii de suspendare a sefului statului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.