PNG-CD va adera la Partidul Popular European, imediat dupa ce va ajunge in Parlamentul European, a anuntat, ieri, presedintelui partidului, Gigi Becali. Principalele teme ale agendei sale in PE vor fi “renasterea Europei, morala crestina si traditiile romanilor”.

Doctrina PNG-CD- in proces de redefinire si completare, in raport cu doctrina initiala, din 2004, va fi axata ata pe dimensiunea nationala, crestina, cat si pe cea europeana. Partidul si-a desemnat 45 de candidati pentru alegerile europarlamentare, dintre care vor fi selectati primii 10. In capul listei, figureaza Gigi Becali, urmat de politologul Dan Pavel si actorul Ion Dichiseanu- intrat de o luna in formatiunea politica. Dan Pavel- care a fost in 2004 consilierul lui Becali pe probleme politice, a preluat coordonarea Departamentului Politic, iar Ion Dichiseanu- pe cea a Departamentului Cultura.

PNG-CD isi elaboreaza acum strategia electorala, programul politic si pe cel de guvernare. Ramanand in sfera alegerilor, finantatorul Stelei a tinut sa arate ca exclude din start orice alianta cu alte formatiuni, deoarece "nu exista nici un partid politic cu care PNG-CD sa se asemene, care sa fie de talia noastra".

"Nu poti sa suspenzi un presedinte care are increderea electoratului"

Gigi Becali a criticat dur demersul social-democratilor de suspendare din functie a sefului statului. Aratand ca nu a fost niciodata si nici nu este "un fan al lui Traian Basescu", acesta a apreciat ca "nu se poate incerca suspendarea unui presedinte care se bucura de o sustinere de peste 51% in randul electoratului, in contextul in care social-democratii- initiatorii demersului, au scazut sub 16%. Diavolul a impins PSD sa faca aceste demersuri. Daca referendumul va esua, este posibil ca PSD sa nu mai faca scorul de prag electoral. De fapt, celor de la PSD nu le convine ca Basescu lasa parchetele si procurorii sa-si faca datoria". Liderul partidului este contra motiunii simple a PSD impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei, pe care o respecta deoarece "se bate pentru Legea ANI", si crede ca legea este pentru social-democrati " o mare nenorocire, pentru ca nu vor sa le fie verificate conturile". Becali este de acord cu modificarea Legii Referendumului, cu conditia ca noua forma sa nu se aplice din timpul mandatului actualului presedinte.

Satele romanesti, in vizor

Gigi Becali a mai anutat, ieri, demararea unei noi initiative politice a partidului pe care il conduce, vizand "Renasterea spirituala a satului romanesc"- prioritara pe agenda politica a PNG-CD. Astfel, pentru a identifica problemele din mediul rural si a prova decizii politice viabile, primarii sunt solicitati sa raspunda unui chestionar specific, cu intrebari ce pornesc de la numarul de locuitori, pana la obiceiuri locale, asistenta medicala si infrastructura. Daca ei nu vor fi interesati de proiect, preferand sa aseze "deasupra intereselor comunitatii, interesele partidului pe care il reprezinta", PNG-CD ii roaga sa raspunda, in scris, pe preotul sau invatatorul satului, ori pe alt reprezentant al comunitatii locale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.