Magistratii Tribunalului Bucuresti, sectia a V-a civila, au admis, ieri, cererea de inregistrare a Partidului Liberal Democrat in registrul partidelor politice. Decizia nu este definitiva putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Eventualele contestatii la decizia Tribunalului trebuie depuse la cinci zile de la comunicarea deciziei si vor fi dezbatute in termen de cel mult 15 zile de Curtea de Apel Bucuresti. PNL a contestat, lunea trecuta, in cadrul sedintei de infiintare a PLD, autenticitatea semnaturilor stranse pentru infiintarea acestui partid, insa Tribunalul a decis respingerea acesteia si mentinerea doar a interventiei care contesta denumirea.

Sectia a V-a civila a Tribunalului a respins toate cererile de interventie formulate de patru intervenienti, admitand doar cererea de interventie a PNL. In cererea adresata instantei, avocatul PNL, Cristian Iordanescu, a contestat denumirea PLD pe motiv ca acest nume face parte din patrimoniul PNL. Hotararea Tribunalului Bucuresti va putea fi atacata ulterior la Curtea de Apel Bucuresti, atat de catre PNL cat si de PLD.Tribunalul Bucuresti amanase pentru luni, 22 ianuarie, pronuntarea in privinta contestatiilor depuse de persoane fizice si de asociatii fata de inregistrarea PLD.Liderii PLD au depus actele de infiintare a partidului la sfarsitul lunii decembrie.

Potrivit legislatiei in vigoare, pentru inscrierea unui partid la Tribunal este nevoie de depunerea unei liste cu 25 000 de membri fondatori, domiciliati in cel putin 18 dintre judetele tarii, dar nu mai putin de 700 de persoane din fiecare astfel de arie administrativa. Presedintele interimar al Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan a declarat, luni, la Realitatea TV ca se asteapta din partea membrilor PNL sa continue incercarile de stopare a infiintarii partidului sau, dar este convins ca acestia nu vor avea succes, ci doar vor intarzia sentinta definitiva.

Theodor Stolojan a spus ca liberalii din PNL se agita si au inceput actiunile de sicanare a procesului de inregistrare legala a Partidului Liberal Democrat din cauza amplorii pe care acest nou partid a inceput s-o capete, inregistrand tot mai multi aderenti.

Momentan, membrii PLD asteapta sentinta definitiva, dupa care vor face pregatirile pentru Congresul in cadrul caruia va fi ales noul presedinte, conform Statutului partidului. Stolojan a apreciat decizia de aprobare a inregistrarii PLD ca fiind una normala, care a tinut in totalitate cont de legile tarii privind infiintarea noilor partide.

Totusi, legea prevede un termen de cinci zile de la pronuntarea sentintei, timp in care decizia actuala, de recunoastere legala a PLD, poate fi atacata cu recurs. Daca acest lucru va fi facut de catre liberalii lui Tariceanu, tribunalul va trebui sa stabileasca termenul de judecare a recursului si apoi sa se pronunte prin sentinta definitiva.

Cu toate acestea, liderul PLD s-a aratat increzator in faptul ca sentinta in cazul unui eventual recurs va da castig de cauza Partidului Liberal Democrat.Stolojan a afirmat ca in cazul in care partidul sau va fi inregistrat, platformistii sunt pregatiti sa mearga inainte si sa se pregateasca pentru alegerile pentru Parlamentul European.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.